Το σορμπέ λεμόνι με λάδι ελιάς είναι μια εξαιρετικά δροσιστική και πρωτότυπη επιλογή, που συνδυάζει τη φυσική φρεσκάδα του λεμονιού με την έντονη γεύση του ελαιόλαδου. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός, εμπνευσμένος από την μεσογειακή κουζίνα, θα εκπλήξει ευχάριστα τον ουρανίσκο σας, προσφέροντας μια αναζωογονητική και απαλή υφή. Είναι το τέλειο επιδόρπιο για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες ή για μια ιδιαίτερη περίσταση.
Σορμπέ λεμόνι με λάδι ελιάς
Υλικά:
- 250 ml φρέσκο χυμό λεμονιού (περίπου 4-5 λεμόνια)
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 200 γρ ζάχαρη
- 400 ml νερό
- 1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Μια πρέζα αλάτι
- Φύλλα δυόσμου (για γαρνίρισμα)
Οδηγίες:
- Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί τελείως, δημιουργώντας ένα σιρόπι. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
- Ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με το ξύσμα και το αλάτι. Προσθέτουμε το κρύο σιρόπι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή και το χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Εάν δεν διαθέτετε παγωτομηχανή, βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη και ανακατεύετε κάθε 30 λεπτά για 3-4 ώρες.
- Σερβίρουμε το σορμπέ με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και φύλλα δυόσμου για γαρνιτούρα.
Απολαύστε τη μοναδική γεύση αυτού του ιδιαίτερου σορμπέ λεμόνι και θα μας θυμηθείτε.