Σορμπέ λεμόνι με λάδι ελιάς – Η γκουρμέ γεύση που θα σας συναρπάσει


Το σορμπέ λεμόνι με λάδι ελιάς είναι μια εξαιρετικά δροσιστική και πρωτότυπη επιλογή, που συνδυάζει τη φυσική φρεσκάδα του λεμονιού με την έντονη γεύση του ελαιόλαδου. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός, εμπνευσμένος από την μεσογειακή κουζίνα, θα εκπλήξει ευχάριστα τον ουρανίσκο σας, προσφέροντας μια αναζωογονητική και απαλή υφή. Είναι το τέλειο επιδόρπιο για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες ή για μια ιδιαίτερη περίσταση.

Σορμπέ λεμόνι με λάδι ελιάς

Υλικά:

  • 250 ml φρέσκο χυμό λεμονιού (περίπου 4-5 λεμόνια)
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 400 ml νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Φύλλα δυόσμου (για γαρνίρισμα)

Οδηγίες:

  1. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί τελείως, δημιουργώντας ένα σιρόπι. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
  2. Ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με το ξύσμα και το αλάτι. Προσθέτουμε το κρύο σιρόπι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή και το χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Εάν δεν διαθέτετε παγωτομηχανή, βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη και ανακατεύετε κάθε 30 λεπτά για 3-4 ώρες.
  5. Σερβίρουμε το σορμπέ με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και φύλλα δυόσμου για γαρνιτούρα.

Απολαύστε τη μοναδική γεύση αυτού του ιδιαίτερου σορμπέ λεμόνι και θα μας θυμηθείτε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ