Οι 8 γηραιότεροι άνθρωποι στον κόσμο είναι όλες γυναίκες


Ποια είναι τα μυστικά τους για μακροζωία 

Ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο, ο John Alfred Tinniswood, έκλεισε τα 112 χρόνια σε ένα γηροκομείο στο Merseyside του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο υπεραιωνόβιος αποδίδει τη μακροζωία του στην «τύχη» και λέει ότι δεν ακολουθεί κάποια συγκεκριμένη δίαιτα, αλλά τρώει fish and chips κάθε Παρασκευή.

Ο Tinniswood, ο οποίος έζησε για να δει 24 πρωθυπουργούς του Ηνωμένου Βασιλείου να ασκούν τα καθήκοντά τους, έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος του οποίου η ηλικία επικυρώνεται παγκοσμίως μετά τον θάνατο του 112χρονου Shi Ping από την Κίνα τον Ιούνιο.

Όμως, όπως δείχνει η Anna Fleck της Statista στο παρακάτω διάγραμμα, οι οκτώ γηραιότεροι άνθρωποι στον κόσμο είναι όλοι γυναίκες.

Infographic: The Oldest People in the World | Statista

Η Tomiko Itooka από την Ιαπωνία είναι η πρώτη στη λίστα σε ηλικία 116 ετών και 95 ημερών.

Την ακολουθούν άλλες δύο Ιάπωνες υπήκοοι, η Okagi Hayashi (ηλικίας 114 ετών και 359 ημερών) και η Hisako Shiroishi (ηλικίας 114 ετών και 99 ημερών).

Όλες οι καταχωρίσεις έχουν επικυρωθεί από την Ομάδα Έρευνας Γεροντολογίας.

Έχουν αυτές οι «υπεραιωνόβιοι» καμιά συμβουλή για να ζήσουν τόσο πολύ; Η Emma Morano, η οποία γεννήθηκε το 1899 και πέθανε το 2017 σε ηλικία 117 ετών, θεωρήθηκε ότι ήταν ο τελευταίος εν ζωή άνθρωπος που έζησε σε τρεις διαφορετικούς αιώνες. Η Ιταλίδα προφανώς απέδωσε τη μακροζωία της στο ότι άφησε τον σύζυγό της το 1938 και στην κατανάλωση δύο ωμών αυγών και λίγο ωμού κιμά κάθε μέρα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ