Φορολογικές δηλώσεις 2019: Ανοίγει το Taxisnet – Πότε «σκάνε» τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ


Τι δήλωσε από το Forum των Δελφών, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής

Νωρίτερα από άλλες χρονιές αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη του TAXISnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, καθώς φέτος ο σχεδιασμός είναι να αρχίσει εντός του Μαρτίου. Οι φορολογούμενοι θα έχουν προθεσμία να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη δήλωσή τους έως 30 Ιουνίου, ενώ η ΑΑΔΕ σχεδιάζει να τρέξει την εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ εντός του Ιουλίου.

Η εκκαθάριση των δηλώσεων για όλα τα ζευγάρια, ανεξάρτητα αν ζήτησαν να υποβάλλουν ξεχωριστή δήλωση, θα γίνεται ατομικά για τον καθένα. Έτσι αν κάποιος από τους δύο συζύγους έχει λαμβάνειν επιστροφή φόρου, θα μπορεί να τη λάβει άμεσα, ενώ αυτός που είναι να πληρώσει θα καταβάλει την πρώτη δόση στο τέλος Ιουλίου.

Όπως ανακοίνωσε από το Forum των Δελφών ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, αλλάζει η διαδικασία υποβολής των βεβαιώσεων αποδοχών με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πρακτικά, η πληροφορία για το ύψος των μισθών και συνολικότερα των αποδοχών, θα πρέπει να φτάνει στην ΑΑΔΕ ανά μήνα. Αυτό θα επιτρέψει στις αρχές να καταργήσουν την ετήσια δήλωση αποδοχών κάτι που σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται να περιμένουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του επόμενου έτους για να μάθουν πόσα εισέπραξε ο κάθε εργαζόμενος.

Από τους Δελφούς, ο Γ. Πιτσιλής αναφέρθηκε και στην προώθηση των ακόλουθων ηλεκτρονικών υπηρεσιών:

– Εφαρμογή για τη δήλωση του λογαριασμού IBAN από όλους τους φορολογούμενους

– Εφαρμογή που θα επιτρέπει στον φορολογούμενο να έχει on line ενημέρωση για τις επιστροφές φόρου που μπορεί να εκκρεμούν υπέρ του.

Προωθείται η ηλεκτρονική τιμολόγηση. «Πέρυσι, παρουσιάσαμε το θέμα στους Δελφούς ως ιδέα αλλά σήμερα είμαστε κοντά στην υλοποίηση μέσα στο έτος» τόνισε ο Γ. Πιτσιλής. Μέσα στην εβδομάδα ανακοινώνεται η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη δήλωση των μερισμάτων, των τόκων και των δικαιωμάτων.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ