Η φράουλα είναι ένα φρούτο που φέρνει φρεσκάδα και γλυκύτητα σε κάθε πιάτο. Η συνταγή που ακολουθεί είναι μια δροσερή και ελαφριά σαλάτα που συνδυάζει τη γλύκα των φραουλών με την τραγανή υφή των λαχανικών και τη γεύση της φέτας. Είναι ιδανική για καλοκαιρινές μέρες, είτε ως συνοδευτικό είτε ως κύριο γεύμα.
Σαλάτα με φράουλες και φέτα
Υλικά:
- 250 γρ. φράουλες, κομμένες σε φέτες
- 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 1 μικρό μαρούλι ή ρόκα, πλυμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 1 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 50 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. μπαλσάμικο ξίδι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
Οδηγίες:
- Ξεκινήστε με το μαρούλι ή τη ρόκα, τοποθετώντας τα σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας.
- Προσθέστε τις φέτες αγγουριού και το κόκκινο κρεμμύδι.
- Προσθέστε τις φράουλες και τη θρυμματισμένη φέτα πάνω από τα λαχανικά.
- Ραντίστε με τα καρύδια για μια επιπλέον υφή και γεύση.
- Σε ένα μικρό μπολ, αναμείξτε το μπαλσάμικο ξίδι και το ελαιόλαδο, και προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση. Ανακατέψτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές ντρέσινγκ.
- Ρίξτε το ντρέσινγκ πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε ελαφρά για να καλυφθούν όλα τα υλικά.
- Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε!