Ξεβούλωσε την τουαλέτα στο φτερό με αυτό το κόλπο

© Andrey Zhuravlev | Dreamstime.com

Ξεβούλωσε την τουαλέτα στο φτερό: Δεν χρειάζεται να το παραδεχτείτε αλλά σίγουρα σας έχει συμβεί έστω και μια φορά στη ζωή σας

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα βουλώσει η τουαλέτα σας εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε τη λύση των ειδικών. Άλλωστε δεν υπάρχει πιο ειδικός να σας πει πώς να ξεβουλώσετε την τουαλέτα σας από ένα υδραυλικό.

Πρώτο Βήμα

Αν η τουαλέτα σας δεν έχει βουλώσει μόνο και έχει αρχίσει να αυξάνεται και η στάθμη του νερού τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κλείσετε την παροχή του νερού έτσι ώστε να σταματήσει πριν φτάσει στο σημείο να ξεχειλίσει.

Ξεβούλωσε την τουαλέτα στο φτερό με αυτό το κόλπο
Ξεβούλωσε την τουαλέτα στο φτερό με αυτό το κόλπο

Δεύτερο Βήμα

Αφού σιγουρευτήκατε πώς δεν θα ξεχειλίσει η τουαλέτα σας, προχωρήστε στο επόμενο βήμα. Ζεστάνετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι νερό και αφού ζεσταθεί καλά, ρίξτε το μέσα στην τουαλέτα.

Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό των υδραυλικών. Κάνοντάς το αυτό μπορεί να μην χρειαστεί καν να χρησιμοποιήσετε τουμποφλό. Αφήστε το ζεστό νερό να κάνει τη δουλειά του για μερικά λεπτά και η τουαλέτα σας θα είναι έτοιμη για χρήση και πάλι.

Συχνές ερωτήσεις για την απόφραξη λεκάνης

– Ποιο είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο για το ξεβούλωμα λεκάνης;

Η ατσαλίνα (αποφρακτήρας) είναι ίσως το πιο αποτελεσματικό εργαλείο για την απόφραξη λεκάνης τουαλέτας. Ουσιαστικά είναι ένα εύκαμπτος σπειροειδές έμβολο με που περνάτε μέσα στην λεκάνη σας. Η περιστρεφόμενη λαβή θα σας βοηθήσει να τρυπήσετε το εμπόδιο και να απελευθερώσετε τη δίοδο.

– Να χρησιμοποιήσω υδροχλωρικό οξύ για την απόφραξη τουαλέτας;

Το υδροχλωρικό οξύ είναι ένα ισχυρό καθαριστικό που μπορεί να αφαιρέσει τη βρωμιά και τα λύματα που φράζουν τους σωλήνες. Ωστόσο, εάν ένα αντικείμενο έχει κολλήσει στη λεκάνη, δεν θα βοηθηθεί με αυτή τη μέθοδο. Η συχνή χρήση του επιπλέον μπορεί να προκαλέσει ζημιά στους σωλήνες και τη λεκάνη.

– Πως θα καταλάβω πως η απόφραξη της λεκάνης της τουαλέτας οφείλεται σε πρόβλημα της κεντρικής αποχέτευσης;

Εάν υπάρχουν άλλοι ένοικοι στο κτίριο, ένα βασικό σύμπτωμα απόφραξης κεντρικού αγωγού είναι ότι πιθανότατα θα έχουν και αυτοί συμπτώματα κακής αποστράγγισης λυμάτων.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ