H μους σοκολάτας είναι ένα από τα πιο ελαφριά γλυκά που μπορείτε να απολαύσετε μετά το γεύμα. Η αφρώδης υφή της την έχει κάνει μία από τις πιο δημοφιλείς κρέμες της γαλικής ζαχαροπλαστικής με πολλές εκδοχές να περιέχουν φρούτα αλλά και διαφορετικά είδη σοκολάτας. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή με 4 μόνο υλικά και φρούτα της αρεσκείας σας.
Υλικά
100 γρ. Σοκολάτα
50 ml γάλα
200ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. φράουλες (ή κάποιο φρούτο εποχής που σας αρέσει)
Εκτέλεση
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή προσεχτικά στον φούρνο μικροκυμάτων.
Ζεστάνετε το γάλα και προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα.
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
Σε ένα μίξερ ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει μια ελαφριά αφρώδη υφή.
Προσθέστε την στην σοκολάτα.
Βάλτε τη μους σε μπολ ή ποτήρια.
Γαρνίρετε με φράουλες ή ξύσμα σοκολάτας.