Κολοκυθοκεφτέδες Σίφνου: Η παραδοσιακή ελληνική συνταγή για ουζάκι 


Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι μια αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή από τη Σίφνο, γνωστή για την πλούσια γαστρονομική της παράδοση. Οι κολοκυθοκεφτέδες της Σίφνου είναι μια απλή αλλά πεντανόστιμη λιχουδιά, που συνδυάζει την φρεσκάδα των κολοκυθιών με την αρωματική ένταση των μυρωδικών και των τυριών. Σερβίρονται ως μεζές ή κύριο πιάτο και είναι ιδανικοί για ένα καλοκαιρινό γεύμα.

Κολοκυθοκεφτέδες Σίφνου

Υλικά:

  • 4 κολοκύθια, τριμμένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 100 γρ. ανθότυρο, τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  1. Τρίψτε τα κολοκύθια και τοποθετήστε τα σε ένα σουρωτήρι. Πιέστε τα καλά για να απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα υγρά τους.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα τριμμένα κολοκύθια με το κρεμμύδι, τη φέτα, το ανθότυρο, το αυγό, το αλεύρι, τον δυόσμο και τον άνηθο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
  3. Πλάστε το μείγμα σε κεφτέδες.
  4. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τους κολοκυθοκεφτέδες σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  5. Αποσύρετε τους κολοκυθοκεφτέδες από το τηγάνι και τοποθετήστε τους σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Σερβίρισμα:

Οι κολοκυθοκεφτέδες σερβίρονται ζεστοί, συνοδευόμενοι με γιαούρτι ή σάλτσα τζατζίκι.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ