Κικίλιας για τη φωτιά στην Αττική: Χωρίς ενεργό μέτωπο – Διασώθηκαν 48 περιοχές


Σε νέα ενημέρωση για την φωτιά στη βορειοανατολική Αττική προχώρησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Όπως σημείωσε δεν υπάρχει ενιαίο ενεργό μέτωπο, ωστόσο η πυροσβεστική αντιμετωπίζει ακόμα αρκετές διάσπαρτες εστίες.

Επιχείρησαν συνολικά 702 πυροσβέστες με 109 οχήματα και 27 δασοκομάντος και από αέρος περιοδικά 35 εναέρια μέσα, 17 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα.

Μεγάλη ήταν η συνδρομή των εθελοντών, της αστυνομίας και του στρατού αλλά και της Περιφέρειας Αττικής, των δασαρχείων και των δήμων.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε στη σημασία του 112, με τις εκκενώσεις 45 περιοχών, ενώ όπως είπε από την άμεση κινητοποίηση διασώθηκαν 48 περιοχές.



Φωτιά στην Αττική: Μάχη με αναζωπυρώσεις και διάσπαρτες εστίες

Τιτάνια είναι η μάχη που συνεχίζουν να δίνουν πυροσβέστες μαζί με τους εθελοντές για την κατάσβεση της φωτιάς στην Αττική. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα είναι καλύτερη, δεν υπάρχει πλέον ενιαίο μέτωπο.

Οι άνεμοι είναι πιο αδύναμοι σε σχέση με χθες. Όμως οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι αντιμέτωπες με πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες: στον Βαρνάβα, στον Μαραθώνα, στη Νέα Μάκρη, στο Άνω Σούλι και στη Πεντέλη, ενώ συνεχώς σημειώνονται αναζωπυρώσεις.

Νωρίτερα, στάλθηκαν δύο μηνύματα από το 112 για την περιοχή του Μαραθώνα. Το ένα πριν από τα μεσάνυχτα με την οδηγία στους κατοίκους της περιοχής Βράνα Μαραθώνα να απομακρυνθούν προς Νέα Μάκρη. Το δεύτερο, μετά τα μεσάνυχτα, για ετοιμότητα στον Μαραθώνα γενικά, λόγω της δασικής πυρκαγιάς.

Στο μεταξύ, χθες βράδυ πυροσβέστες εντόπισαν εντός κτίσματος επαγγελματικής χρήσης που κάηκε, στο Πάτημα Χαλανδρίου, πιο συγκεκριμένα στην οδό Στρατονίκης, απανθρακωμένο πτώμα, που πιθανότητα ανήκει σε γυναίκα περίπου 60 ετών. Η άτυχη γυναίκα την ώρα της πυρκαγιάς βρισκόταν εντός του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται βιοτεχνία, και δεν πρόλαβε να βγει εγκαίρως.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ