Τα γεμιστά μπισκότα είναι μια υπέροχη λιχουδιά που συνδυάζει την τραγανή υφή του μπισκότου με τη λαχταριστή γέμιση που κρύβεται στο εσωτερικό τους. Αυτή η συνταγή θα σας καθοδηγήσει βήμα-βήμα για να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά γεμιστά μπισκότα που θα γοητεύσουν κάθε ουρανίσκο.
Γεμιστά μπισκότα με σοκολάτα
Υλικά:
Για τη ζύμη:
- 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 βανιλίνη
- 1 αυγό
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
Για τη γέμιση:
- 150 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές μέλι
Εκτέλεση:
- Ετοιμάστε τη ζύμη: Σε ένα μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει αφράτο μείγμα. Προσθέστε τη βανιλίνη και το αυγό, και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη. Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Φτιάξτε τα μπισκότα: Ανοίξτε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και με κουπ πατ κόψτε κυκλικά μπισκότα. Τοποθετήστε τα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. Αφήστε τα να κρυώσουν.
- Ετοιμάστε τη γέμιση: Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το μέλι. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Συναρμολόγηση: Με ένα κουταλάκι ή κορνέ, βάλτε λίγη από τη γέμιση στο κέντρο ενός μπισκότου και σκεπάστε το με άλλο μπισκότο. Συνεχίστε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα.
Τα γεμιστά μπισκότα σας είναι έτοιμα! Σερβίρετε τα με ένα ποτήρι γάλα ή καφέ και απολαύστε!