Γεμιστά καλαμαράκια με άνηθο και ρύζι


Τα γεμιστά καλαμαράκια είναι ένα κλασικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας, ιδανικό για τους λάτρεις των θαλασσινών. Πρόκειται για καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά που ψήνονται στον φούρνο μέχρι να γίνουν τρυφερά και χρυσαφένια. Αυτό το πιάτο συνδυάζει την πλούσια γεύση του καλαμαριού με την αρωματική γέμιση, δημιουργώντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία που θα εντυπωσιάσει κάθε καλεσμένο.

Συνταγή για γεμιστά καλαμαράκια

Υλικά:

  • 1 κιλό καλαμαράκια (καθαρισμένα)
  • 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το ρύζι και σοτάρετε για λίγα λεπτά.
  3. Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και μισό φλιτζάνι νερό. Ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά.
  4. Γεμίστε τα καλαμαράκια με το μείγμα ρυζιού και κλείστε τα με οδοντογλυφίδες.
  5. Τοποθετήστε τα γεμισμένα καλαμαράκια σε ένα ταψί, περιχύστε τα με το κρασί και τον χυμό λεμονιού.
  6. Ψήστε στον φούρνο για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια και να ροδίσουν ελαφρά.

Σερβίρετε τα γεμιστά καλαμαράκια με φρέσκο μαϊντανό και λεμόνι, συνοδεύοντας με μια δροσερή σαλάτα και λευκό κρασί.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ