Άλκης Κυνηγάκης: Η σπαρακτική εξομολόγησή του – «Έχω χάσει τον εαυτό μου…» 


Ο Άλκης Κυνηγάκης, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες κολυμβητές, κατέκτησε τη δέκατη θέση στον τελικό των 10 χιλιομέτρων μαραθώνιας κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, που πραγματοποιήθηκαν στα νερά του Σηκουάνα. Παρά τη σπουδαία του προσπάθεια, η δήλωσή του μετά τον αγώνα αποκάλυψε μια σκοτεινή και επίπονη διαδρομή που ακολούθησε από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο μέχρι σήμερα.

Ο Κυνηγάκης, εμφανώς συγκινημένος, μίλησε για τις μεγάλες δυσκολίες που βίωσε τα τελευταία τρία χρόνια, σημειώνοντας πως έπρεπε να αντιμετωπίσει ψυχολογική κόπωση και μια αίσθηση απομόνωσης. Οι συνεχείς αλλαγές προπονητών και η έλλειψη στήριξης από τον αθλητικό του περίγυρο τον επηρέασαν βαθιά, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.



«Ήμουν πολύ κακός σήμερα, δεν μπορούσα να διαχειριστώ πολλά πράγματα», δήλωσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως η ψυχολογική του κατάσταση τον οδήγησε σε μια δύσκολη πορεία. Παρά τις αντιξοότητες, ευχαρίστησε θερμά τον Σπύρο Γιαννιώτη, τον άνθρωπο που στάθηκε δίπλα του σε αυτή την απαιτητική διαδρομή και τον βοήθησε να συνεχίσει τον αγώνα του.

Ο Έλληνας κολυμβητής απηύθυνε έκκληση στους αρμόδιους να στηρίξουν περισσότερο τους αθλητές, τονίζοντας ότι αυτοί δεν πρέπει να τους βλέπουν ως εχθρούς, αλλά ως συμμάχους σε ένα κοινό όραμα. «Είμαστε μία ομάδα, μία χώρα, και στα καλά και στα άσχημα να δίνουμε λύσεις και να μην δίνουμε σφαλιάρες», ήταν το κεντρικό μήνυμά του.

Η συγκινητική εξομολόγηση του Κυνηγάκη ρίχνει φως στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές σε υψηλό επίπεδο και υπογραμμίζει την ανάγκη για ένα πιο υποστηρικτικό και κατανοητικό αθλητικό περιβάλλον στην Ελλάδα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ