Σαρδέλες στο φούρνο με φρέσκια ντοματούλα


Οι σαρδέλες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ψάρια στην ελληνική κουζίνα, γνωστές για την υψηλή διατροφική τους αξία και την πλούσια γεύση τους. Ψημένες στο φούρνο με μυρωδικά, σκόρδο και λεμόνι, οι σαρδέλες μεταμορφώνονται σε ένα εξαιρετικά νόστιμο και υγιεινό πιάτο που μυρίζει καλοκαίρι και θάλασσα. Ακολουθεί μια απλή και νόστιμη συνταγή για σαρδέλες στο φούρνο.

Σαρδέλες στο φούρνο με φρέσκια ντοματούλα

Υλικά

  • 1 κιλό σαρδέλες, καθαρισμένες και πλυμένες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/4 φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα μεγάλο ταψί, απλώστε τις σαρδέλες σε μια στρώση.
  3. Προσθέστε το σκόρδο, το θυμάρι (ή τη ρίγανη), το αλάτι και το πιπέρι. Ρίξτε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού από πάνω και ανακατέψτε ώστε να καλυφθούν καλά οι σαρδέλες.
  4. Τοποθετήστε τις φέτες λεμονιού πάνω από τις σαρδέλες και σκορπίστε τα ντοματίνια γύρω τους.
  5. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμες και να έχουν πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
  6. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σερβίρισμα

Σερβίρετε τις σαρδέλες ζεστές, συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί και μια πράσινη σαλάτα. Ένα ποτήρι λευκό κρασί θα ολοκληρώσει ιδανικά το γεύμα σας.

Καλή σας όρεξη!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ