Η μαρέγκα, αυτό το αφράτο, ελαφρύ και τραγανό σύννεφο ζάχαρης, είναι ιδανική για να δημιουργήσεις ένα κομψό γλυκό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου. Σε συνδυασμό με τις ζουμερές φράουλες, προσφέρει ένα απόλυτα γευστικό αποτέλεσμα που μαγεύει μικρούς και μεγάλους. Αυτή η συνταγή είναι εύκολη στην εκτέλεση και εξαιρετικά εντυπωσιακή στο σερβίρισμα.
Γλυκός πειρασμός με μαρέγκα και φράουλες
Υλικά
- 4 ασπράδια αυγών
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
- 500 γρ. φράουλες, κομμένες σε φέτες
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120°C και στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ταψί.
- Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν αφράτη μαρέγκα. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.
- Προσθέτουμε το ξύδι και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε απαλά.
- Σχηματίζουμε μικρές φωλίτσες μαρέγκας στο ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Γεμίζουμε τις φωλίτσες μαρέγκας με σαντιγί και διακοσμούμε με φράουλες.
Απολαύστε αυτή την απολαυστική δημιουργία που συνδυάζει τη γλυκύτητα της μαρέγκας με τη δροσιά των φραουλών.