Μασκαρεύουμε τον σολομό με μια σπέσιαλ μαρινάδα με εσπεριδοειδή!
Υλικά
4 φέτες σολομός, με κόκαλο, βάρους περίπου
300 γρ. η καθεμία
Για τη μαρινάδα
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμός από 1 πορτοκάλι
2 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Μαρινάδα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους χυμούς, το ξύσμα, το τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας και πιπέρι. Προσθέτουμε τον σολομό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη. Μαρινάρουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Βγάζουμε το ψάρι από τη μαρινάδα (την οποία κρατάμε) και σκουπίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις φέτες ανά δύο, για 4-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Στο τέλος, βάζουμε όλες τις φέτες στο τηγάνι, ρίχνουμε τη μαρινάδα και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει λίγο. Σερβίρουμε με ρύζι.
Συνταγή: Νίκη Χρυσανθίδου