Το γλυκό ψυγείου είναι μια από τις πιο αγαπημένες και δροσερές απολαύσεις, ιδανική για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Η παρασκευή του είναι απλή και δεν απαιτεί ψήσιμο, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο ή εμπειρία στην κουζίνα. Σε αυτή τη συνταγή, θα φτιάξουμε ένα γλυκό ψυγείου με στρώσεις από μπισκότα, κρέμα, σοκολάτα και φρούτα, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Συνταγή για γλυκό ψυγείου με φρούτα και σοκολάτα
Υλικά:
- 2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ
- 1 λίτρο γάλα
- 2 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια
- 100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 200 γραμμάρια φρούτα (π.χ. φράουλες, μπανάνες, ροδάκινα ή μούρα), κομμένα σε μικρά κομμάτια
Οδηγίες:
- Προετοιμασία Κρέμας Βανίλιας:
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα φακελάκια κρέμας στιγμής με 1 λίτρο γάλα, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ετοιμασία Σοκολάτας:
- Σε ένα κατσαρολάκι, λιώστε τη σοκολάτα κουβερτούρα με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.
- Συναρμολόγηση:
- Σε ένα ταψί ή φόρμα, στρώστε μια σειρά από μπισκότα πτι-μπερ.
- Απλώστε από πάνω μια στρώση από την κρέμα βανίλιας.
- Πασπαλίστε με κομμένα φρούτα.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία με άλλη μια σειρά μπισκότα, κρέμα και φρούτα.
- Συνεχίστε μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα, η κρέμα και τα φρούτα.
- Προσθήκη Σοκολάτας:
- Ρίξτε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από την τελευταία στρώση κρέμας και φρούτων, απλώνοντάς την ομοιόμορφα.
- Πάγωμα:
- Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ώστε να δέσουν οι στρώσεις και να σφίξει το γλυκό.
- Σερβίρισμα:
- Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε δροσερό.
Καλή απόλαυση!