Τα μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα είναι μια από τις πιο απολαυστικές και γευστικές λιχουδιές που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι. Με τη συνδυασμένη γεύση της γλυκιάς καραμέλας και της πλούσιας σοκολάτας, αυτά τα μπισκότα θα γίνουν γρήγορα το αγαπημένο σας γλυκό για κάθε περίσταση.
Μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα
Υλικά:
- 2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακωμένο
- 3/4 φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
- 3/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 φλιτζάνια κομματάκια σοκολάτας
- 1 φλιτζάνι καραμέλες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε τον φούρνο: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Ανακατέψτε τα ξηρά υλικά: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Χτυπήστε το βούτυρο και τις ζάχαρες: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο, τη λευκή και την καστανή ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και τα αυγά, ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Συνδυάστε τα μείγματα: Σταδιακά προσθέστε το μείγμα του αλευριού στο βούτυρο και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και τις καραμέλες.
- Διαμορφώστε τα μπισκότα: Με ένα κουτάλι ή ένα scoop παγωτού, τοποθετήστε μικρές ποσότητες ζύμης στο ταψί, αφήνοντας απόσταση ανάμεσα στα μπισκότα.
- Ψήστε τα μπισκότα: Ψήστε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στις άκρες. Αφήστε τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά στο ταψί πριν τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Απολαύστε τα ζεστά ή αφήστε τα να κρυώσουν και αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο. Καλή απόλαυση!