Ανακαλύψτε μια απλή αλλά γευστική συνταγή με μελιτζάνες που θα σας ενθουσιάσει! Οι μελιτζάνες με φέτα και ντομάτα στο φούρνο είναι ένα κλασικό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις της μελιτζάνας με την αψάδα της φέτας και τη φρεσκάδα της ντομάτας. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα ή συνοδευτικό, και σίγουρα θα κατακτήσει την καρδιά σας.
Μελιτζάνες με φέτα και ντομάτα στο φούρνο
Συνταγή:
Υλικά:
- 3 μεγάλες μελιτζάνες
- 200 γρ φέτα
- 3 ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
- Κόψτε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους περίπου 1 εκατοστού και απλώστε τις σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Πασπαλίστε με λίγο αλάτι και αφήστε τις να σταθούν για 10 λεπτά για να βγάλουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε τις μελιτζάνες και σκουπίστε τις με χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια και μαγειρέψτε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Απλώστε τις φέτες μελιτζάνας στο ταψί και περιχύστε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
- Βγάλτε τις μελιτζάνες από τον φούρνο και απλώστε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας. Τρίψτε τη φέτα και πασπαλίστε από πάνω.
- Ψήστε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει η φέτα και να ροδίσει ελαφρώς.
- Βγάλτε από τον φούρνο, περιχύστε με το ξύδι βαλσάμικο και πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Απολαύστε τις μελιτζάνες με φέτα και ντομάτα ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου, συνοδεύοντάς τες με φρέσκο ψωμί και αν θέλετε μια μια δροσερή σαλάτα ή τηγανιτές πατάτες.