Τρία τα θύματα από την επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ – Πέθανε και τρίτο παιδί


Η είδηση της χθεσινής επίθεσης με μαχαίρι κατά τη διάρκεια μαθήματος χορού στο Σάουθπορτ της Αγγλίας έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα. Μετά τον τραγικό θάνατο δύο μικρών κοριτσιών, ηλικίας έξι και επτά ετών, σήμερα επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός τρίτου παιδιού, ενός εννιάχρονου κοριτσιού, το οποίο υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ επιβεβαίωσε την είδηση, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι ο δράστης, ένας 17χρονος νεαρός, συνελήφθη και ότι τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα, αποκλείοντας ωστόσο το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας. Σύμφωνα με τις αρχές, η επίθεση άφησε πίσω της οκτώ τραυματισμένα παιδιά, πέντε από τα οποία βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς και δύο ενήλικες σε σοβαρή κατάσταση που τραυματίστηκαν προσπαθώντας να προστατέψουν τα παιδιά.

Η μικρή παραλιακή πόλη του Σάουθπορτ, περίπου είκοσι χιλιόμετρα από το Λίβερπουλ, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Περαστικοί αφήνουν λουλούδια, κάρτες και λούτρινα ζωάκια στην περιοχή του περιστατικού, εκφράζοντας τη θλίψη και την οργή τους για την τραγωδία. Η αστυνομία αναφέρει ότι ο δράστης εισέβαλε στο κτίριο όπου διεξαγόταν το μάθημα χορού και άρχισε να χτυπά τα παιδιά με μαχαίρι.

Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί ως μάθημα χορού και γιόγκα με θέμα την Τέιλορ Σουίφτ, η οποία πρόσφατα ολοκλήρωσε σειρά συναυλιών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ και η υπουργός Εσωτερικών Ιβέτ Κούπερ εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους, ενώ ο βασιλιάς Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μαζί με τη σύζυγό του Κέιτ έστειλαν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων.

Η επίθεση αυτή φέρνει στο προσκήνιο το αυξανόμενο πρόβλημα των επιθέσεων με μαχαίρι στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την εθνική στατιστική υπηρεσία να αναφέρει αύξηση κατά 7% την περασμένη χρονιά, φθάνοντας τις 50.000 επιθέσεις, αριθμός που έχει διπλασιαστεί μέσα σε μια δεκαετία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ