Δροσερά κοκτέιλ με καρπούζι για να απογειώσεις το καλοκαίρι σου


Όταν ο καύσωνας γίνεται ανυπόφορος δεν υπάρχει τίποτα πιο δροσιστικό από ένα ζουμερό καρπούζι. Ετοιμάστε διάφορα κοκτέιλ για μια αξέχαστη καλοκαιρινή βραδιά με φίλους ή για να απολαύσετε μια μοναχική στιγμή χαλάρωσης στον κήπο σας.

Κοκτέιλ καρπούζι με μέντα

Υλικά

  • 4 φλιτζάνια φρέσκο καρπούζι, κομμένο σε κύβους
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλιτζάνι σιρόπι ζάχαρης (1/4 φλιτζάνι ζάχαρη διαλυμένη σε 1/4 φλιτζάνι νερό)
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ρούμι
  • Φύλλα μέντας για γαρνίρισμα
  • Πάγος

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπλέντερ, προσθέστε το καρπούζι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει πολτός.
  2. Σουρώστε τον πολτό καρπουζιού μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι για να αφαιρέσετε τους σπόρους και τον πολτό.
  3. Σε μια κανάτα, ανακατέψτε τον χυμό καρπουζιού, τον χυμό λεμονιού και το σιρόπι ζάχαρης.
  4. Προσθέστε το ρούμι και ανακατέψτε καλά.
  5. Γεμίστε ποτήρια με πάγο και ρίξτε το κοκτέιλ καρπουζιού.
  6. Γαρνίρετε με φύλλα μέντας και σερβίρετε αμέσως.

 Μαργαρίτα με καρπούζι

Υλικά:

  • 3 φλιτζάνια καρπούζι, κομμένο σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι τεκίλα
  • 1/4 φλιτζάνι λικέρ πορτοκαλιού (Cointreau ή Triple Sec)
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ
  • Αλάτι για το χείλος του ποτηριού
  • Φέτες λάιμ για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

  1. Ανακατέψτε το καρπούζι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λείος πολτός.
  2. Σουρώστε τον πολτό και ανακατέψτε τον με την τεκίλα, το λικέρ πορτοκαλιού και τον χυμό λάιμ.
  3. Βάλτε αλάτι στο χείλος του ποτηριού και γεμίστε το με πάγο.
  4. Ρίξτε το μείγμα της μαργαρίτας και γαρνίρετε με μια φέτα λάιμ.

2. Μοχίτο με καρπούζι

Υλικά:

  • 1/2 φλιτζάνι καρπούζι, κομμένο σε κύβους
  • 10 φύλλα μέντας
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1/2 λάιμ, κομμένο σε φέτες
  • 2 ουγκιές λευκό ρούμι
  • Σόδα

Οδηγίες:

  1. Ανακατέψτε το καρπούζι, τη μέντα, τη ζάχαρη και τις φέτες λάιμ στο ποτήρι.
  2. Προσθέστε το ρούμι και ανακατέψτε καλά.
  3. Γεμίστε το ποτήρι με πάγο και συμπληρώστε με σόδα.
  4. Γαρνίρετε με φύλλα μέντας και μια φέτα καρπουζιού.

3.  Σάνγκρια καρπούζι

Υλικά:

  • 4 φλιτζάνια καρπούζι, κομμένο σε κύβους
  • 1 μπουκάλι λευκό κρασί
  • 1/4 φλιτζάνι λικέρ πορτοκαλιού
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ
  • 2 φλιτζάνια σόδα λεμονάδας
  • Φέτες από πορτοκάλι, λάιμ και λεμόνι για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

  1. Ανακατέψτε το καρπούζι στο μπλέντερ και σουρώστε τον πολτό.
  2. Σε μια κανάτα, ανακατέψτε τον χυμό καρπουζιού, το λευκό κρασί, το λικέρ πορτοκαλιού και τον χυμό λάιμ.
  3. Προσθέστε τις φέτες των εσπεριδοειδών και την σόδα λεμονάδας.
  4. Σερβίρετε με πάγο και απολαύστε!

Απολαύστε αυτά τα δροσιστικά κοκτέιλ καρπουζιού για να δώσετε μια γλυκιά και φρουτώδη νότα στις καλοκαιρινές σας βραδιές!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ