Γαλλία: Σαμποτάζ σε δίκτυα οπτικών ινών – Έχουν πληγεί έξι περιφέρειες


Ενέργειες σαμποτάζ στα δίκτυα οπτικών ινών πολλών παρόχων, όπως οι Free και SFR, σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε έξι περιφέρειες της Γαλλίας, όπως ανέφερε αστυνομική πηγή. Οι πληγείσες περιοχές βρίσκονται στη νοτιοανατολική, νοτιοδυτική, ανατολική και βόρεια Γαλλία, ενώ το Παρίσι δεν επηρεάστηκε.

Κανονικά κινούνται πλέον τα τρένα στη Γαλλία μετά το σαμποτάζ

Όλα τα τρένα υψηλής ταχύτητας (TGV) του σιδηροδρομικού δικτύου της Γαλλίας λειτουργούν κανονικά από σήμερα το πρωί, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Μεταφορών Πατρίς Βεργκριέτ. Αυτή η εξέλιξη έρχεται τρεις ημέρες μετά τις ενέργειες δολιοφθοράς που σημειώθηκαν την ημέρα έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Η υπόθεση του σαμποτάζ πήρε νέα διάσταση με την προκήρυξη που εστάλη μέσω email σε γαλλικά και ξένα μέσα ενημέρωσης από μια ακροαριστερή οργάνωση που αυτοπαρουσιάζεται ως «ανώνυμη αντιπροσωπεία». Η οργάνωση αυτή ανέλαβε την ευθύνη για τη δολιοφθορά, με σκοπό την αποσταθεροποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι αρχές διερευνούν την αυθεντικότητα του μηνύματος, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για φάρσα.

Οι Γάλλοι ερευνητές που εξετάζουν τις συνθήκες του σαμποτάζ συμφωνούν ότι η ενέργεια ήταν πολύ καλά συντονισμένη και μελετημένη, και ότι οι δράστες είναι γνώστες του σιδηροδρομικού δικτύου και της λειτουργίας του.

Επιπλέον, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν δήλωσε το Σάββατο ότι δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα ανάμειξης ξένης χώρας στις ενέργειες δολιοφθοράς.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ