Πένες με κρέμα, μανιτάρια και σπανάκι “όνειρο”

© Inna Zhukova | Dreamstime.com

Πένες με κρέμα, μανιτάρια και σπανάκι “όνειρο”: Φτιάξτε ένα γρήγορο, θρεπτικό δείπνο ζυμαρικών με μανιτάρια, σκόρδο και σπανάκι

Τα κάσιους και τα αποξηραμένα μανιτάρια δημιουργούν μια απολαυστική κρεμώδη αλλά ελαφριά σάλτσα.

Πένες με σπανάκι και μανιτάρια

Συστατικά συνταγής:

  • 175 γρ πένες ολικής αλέσεως
  • 50 γραμμάρια κάσιους άψητα, ανάλατα
  • 10 γρ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπουγιόν λαχανικών σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας κραμβέλαιο
  • 120 γρ μανιτάρια κάστανο, κομμένα στη μέση αν είναι μεγάλα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες
  • 200 γρ baby σπανάκι

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1

Μαγειρέψτε τις πένες ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και βάλτε το μπρίκι να βράσει. Εν τω μεταξύ, βάλτε τα κάσιους και τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μέτριο πυρίμαχο μπολ μαζί με τη σκόνη του μπουγιόν και ρίξτε 200 ml βραστό νερό από το βραστήρα. Αφήστε να μουλιάσει για 5 λεπτά. Μετά από αυτό το διάστημα, χτυπήστε το μείγμα με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.

Πένες με κρέμα, μανιτάρια και σπανάκι "όνειρο"
Πένες με κρέμα, μανιτάρια και σπανάκι “όνειρο”

ΒΗΜΑ 2

  • Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζετε τα φρέσκα μανιτάρια και το σκόρδο για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  • Προσθέστε το σπανάκι και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
  • Στραγγίζετε τα ζυμαρικά, κρατώντας λίγο από το νερό του ψησίματος.
  • Ρίχνετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με το μείγμα των μανιταριών, τα αλατοπιπερώνετε με μπόλικο μαύρο πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα από την κρεμώδη σάλτσα μανιταριών, προσθέτοντας μια σταγόνα από το κρατημένο νερό μαγειρέματος αν χρειάζεται για να χαλαρώσει.
  • Σερβίρετε αμέσως.

Καλή σας απόλαυση!

ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ