Οι θεραπείες ομορφιάς που απαγορεύονται το καλοκαίρι: Τι πρέπει να ξέρετε


Η αισθητική ιατρική και οι θεραπείες ομορφιάς έχουν κατακτήσει μια ξεχωριστή θέση στην καθημερινότητα πολλών ανθρώπων, προσφέροντας λύσεις για την ανανέωση και τη βελτίωση της εμφάνισής τους.

Της: Έπης Τρίμη

Ωστόσο, δεν είναι όλες οι θεραπείες κατάλληλες για κάθε εποχή. Το καλοκαίρι, με τις υψηλές θερμοκρασίες και την αυξημένη έκθεση στον ήλιο, ορισμένες αισθητικές επεμβάσεις μπορεί να είναι επικίνδυνες ή να έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα. Στο παρόν άρθρο, θα εξετάσουμε ποιες θεραπείες ομορφιάς και αισθητικές επεμβάσεις πρέπει να αποφεύγονται το καλοκαίρι και θα αναλύσουμε τους λόγους που κρύβονται πίσω από αυτές τις συστάσεις.

Αισθητικές επεμβάσεις και θεραπείες που αποφεύγονται το καλοκαίρι

  1. Χημικά πίλινγκ
    • Τα χημικά πίλινγκ χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων και την ανανέωση της επιδερμίδας. Το καλοκαίρι, όμως, η επιδερμίδα γίνεται πιο ευαίσθητη στην ηλιακή ακτινοβολία, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα και υπερμελάγχρωση.
  2. Laser αποτρίχωση
    • Η διαδικασία της laser αποτρίχωσης απαιτεί την αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο πριν και μετά τη θεραπεία. Το δέρμα που έχει υποστεί θεραπεία είναι πιο επιρρεπές σε εγκαύματα και δυσχρωμίες από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.
  3. Laser Θεραπείες για δυσχρωμίες και ακμή
    • Αυτές οι θεραπείες απαιτούν την αποφυγή της ηλιακής έκθεσης για να αποφευχθεί η περαιτέρω ερεθισμός και βλάβη του δέρματος. Οι ακτίνες UV μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την αποκατάσταση και να προκαλέσουν ανεπιθύμητες αντιδράσεις.
  4. Δερμοαπόξεση
    • Η δερμοαπόξεση είναι μια επιθετική διαδικασία απολέπισης που αφαιρεί τα ανώτερα στρώματα του δέρματος. Το καλοκαίρι, η επιδερμίδα μετά από αυτή τη θεραπεία είναι εξαιρετικά ευάλωτη στον ήλιο, αυξάνοντας τον κίνδυνο εγκαυμάτων και μόνιμων βλαβών.
  5. Microneedling
    • Αυτή η μέθοδος ενέχει τη χρήση μικρών βελόνων για την προώθηση της παραγωγής κολλαγόνου και την ανανέωση του δέρματος. Το δέρμα μετά από microneedling είναι πιο επιρρεπές σε ηλιακή βλάβη και χρειάζεται προστασία από την έκθεση στον ήλιο.

Γιατί αποφεύγονται αυτές οι θεραπείες το καλοκαίρι

Η αυξημένη ηλιακή ακτινοβολία το καλοκαίρι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αποκατάσταση και την αποτελεσματικότητα των θεραπειών αυτών. Το δέρμα που έχει υποστεί θεραπείες είναι πιο ευαίσθητο και ευάλωτο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες παρενέργειες όπως:

  • Υπερμελάγχρωση: Σκοτεινές κηλίδες που προκαλούνται από την υπερβολική παραγωγή μελανίνης.
  • Εγκαύματα: Το δέρμα που είναι ήδη ευαίσθητο από τις θεραπείες μπορεί να καεί εύκολα.
  • Φλεγμονές και ερεθισμοί: Η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει επιπλέον φλεγμονές και ερεθισμούς στο ήδη ευαίσθητο δέρμα.

Εναλλακτικές θεραπείες καλοκαιριού

Αντί για τις παραπάνω θεραπείες, οι ειδικοί προτείνουν κάποιες εναλλακτικές που είναι ασφαλέστερες για το καλοκαίρι:

  • Ενυδατικές και αναζωογονητικές θεραπείες: Όπως μάσκες προσώπου και θεραπείες με υαλουρονικό οξύ.
  • Μη επεμβατικές θεραπείες: Όπως οι θεραπείες με ψυχρό λέιζερ ή υπερήχους που δεν επηρεάζουν την επιδερμίδα με τον ίδιο τρόπο.

Η αποφυγή συγκεκριμένων αισθητικών επεμβάσεων το καλοκαίρι είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της υγείας και της ομορφιάς της επιδερμίδας. Η συμβουλή ενός ειδικού δερματολόγου είναι κρίσιμη για την επιλογή της κατάλληλης θεραπείας ανάλογα με την εποχή και τις ατομικές ανάγκες του καθενός.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ