Οι μπρουσκέτες είναι ένα δημοφιλές ιταλικό ορεκτικό, που φέρνει μαζί τη φρεσκάδα των υλικών και την απλότητα της προετοιμασίας. Με βάση τις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και τα ποικίλα γευστικά υλικά που τοποθετούνται από πάνω, οι μπρουσκέτες μπορούν να αποτελέσουν ένα γρήγορο σνακ ή μια εντυπωσιακή επιλογή για το τραπέζι σας. Ας δούμε πώς μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα μπρουσκέτες στο σπίτι.
Συνταγή για μπρουσκέτες με ντομάτα και βασιλικό
Υλικά:
- 1 καρβέλι μπαγκετ ή χωριάτικο ψωμί, κομμένο σε φέτες
- 4 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε μικρά κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Βαλσάμικο ξίδι (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Φρυγανίσματα του ψωμιού: Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Τοποθετήστε τις φέτες ψωμιού σε μια λαμαρίνα και ψεκάστε τις με λίγο ελαιόλαδο. Φρυγανίστε τις στο φούρνο για περίπου 5-7 λεπτά ή μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες και τραγανές.
- Προετοιμασία της τομάτας: Σε ένα μπολ, αναμείξτε τα κυβάκια ντομάτας, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά.
- Συναρμολόγηση των μπρουσκέτων: Όταν οι φέτες ψωμιού είναι έτοιμες, αφαιρέστε τις από το φούρνο και αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρώς. Στη συνέχεια, τοποθετήστε από πάνω μια ποσότητα από το μίγμα της ντομάτας.
- Τελικές πινελιές: Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα βαλσάμικου ξιδιού πάνω από τις μπρουσκέτες για επιπλέον γεύση. Σερβίρετε αμέσως.
Απολαύστε τις μπρουσκέτες σας με ένα ποτήρι κρασί ή ως συνοδευτικό σε ένα μεγαλύτερο γεύμα. Είναι ιδανικές για κάθε περίσταση και θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας με την απλότητά τους και τη γεύση τους.