Φοβάται ο σκύλος σας να μπει στη θάλασσα; – Δείτε πώς θα τον ενθαρρύνετε


Το να παίρνουμε τον σκύλο μας στη θάλασσα μπορεί να είναι μια υπέροχη εμπειρία για εμάς και το αγαπημένο μας «παιδί». Η θάλασσα προσφέρει δροσιά, άσκηση και ατελείωτη διασκέδαση για τους τετράποδους φίλους μας.

Της: Έπης Τρίμη

Ωστόσο, για να είναι αυτή η εμπειρία ασφαλής και ευχάριστη, πρέπει να ληφθούν υπόψη ορισμένες προφυλάξεις και να τηρηθούν οι νόμοι και οι κανονισμοί που αφορούν τα κατοικίδια στις παραλίες. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε πώς να ενθαρρύνουμε τον σκύλο μας να μπει στη θάλασσα, τι να προσέξουμε και ποιες είναι οι υποχρεώσεις μας ως «σκυλογονείς»

Ενθάρρυνση του σκύλου να μπει στη θάλασσα

  1. Ξεκινήστε αργά: Εάν ο σκύλος σας δεν έχει ξαναμπεί στη θάλασσα, μην τον πιέσετε. Αφήστε τον να εξερευνήσει την ακτή και το νερό με τον δικό του ρυθμό.
  2. Χρησιμοποιήστε παιχνίδια: Φέρτε τα αγαπημένα του παιχνίδια ή μια μπάλα για να τον ενθαρρύνετε να μπει στο νερό. Ρίξτε το παιχνίδι κοντά στην ακτή και αυξήστε σταδιακά την απόσταση.
  3. Μπείτε εσείς πρώτοι: Πολλοί σκύλοι νιώθουν πιο ασφαλείς όταν βλέπουν τους κηδεμόνες τους να μπαίνουν πρώτοι στο νερό. Κολυμπήστε κοντά στην ακτή και καλέστε τον να σας ακολουθήσει.
  4. Δώστε του πίστωση χρόνου: Μην βιάζεστε και μην αγχώνεστε. Κάθε σκύλος έχει το δικό του ρυθμό προσαρμογής στο νερό.

Τι να προσέξετε

  1. Ασφάλεια στο νερό: Παρακολουθήστε συνεχώς τον σκύλο σας ενώ βρίσκεται στη θάλασσα. Μην τον αφήνετε να κολυμπά μακριά από την ακτή και βεβαιωθείτε ότι δεν κουράζεται.
  2. Να είναι ενυδατωμένος: Οι σκύλοι μπορούν να ζεσταθούν πολύ γρήγορα στον ήλιο. Παρέχετε του άφθονο νερό και σκιά για να ξεκουραστεί.
  3. Αποφεύγετε να πιεί αλμυρό νερό: Μην αφήνετε τον σκύλο σας να πίνει αλμυρό νερό, καθώς μπορεί να προκαλέσει, εμετό, αφυδάτωση και προβλήματα υγείας.
  4. Προστασία των πατουσών: Η καυτή άμμος μπορεί να κάψει τις πατούσες του σκύλου. Προσπαθήστε να τον κρατήσετε στη σκιά όσο το δυνατόν περισσότερο.
  5. Καθαριότητα: Ξεπλύνετε τον σκύλο σας με γλυκό νερό μετά τη θάλασσα για να απομακρύνετε το αλάτι και την άμμο από το τρίχωμα και το δέρμα του.

Νομοθεσία και υποχρεώσεις

  1. Κατοικίδια στις πΠαραλίες: Η νομοθεσία σχετικά με την παρουσία σκύλων στις παραλίες μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την περιοχή. Σε πολλές περιοχές, επιτρέπεται η παρουσία σκύλων μόνο σε συγκεκριμένες ώρες ή σε ειδικά διαμορφωμένες παραλίες για σκύλους.
  2. Καθαριότητα: Είναι υποχρέωση κάθε σκυλογονέα να καθαρίζει τα περιττώματα του σκύλου του. Κρατήστε πάντα μαζί σας σακούλες για την αποκομιδή των απορριμμάτων.
  3. Λουρί: Σε πολλές παραλίες απαιτείται οι σκύλοι να είναι δεμένοι με λουρί. Ακόμα και αν δεν είναι υποχρεωτικό, είναι καλό να έχετε πάντα το λουρί μαζί σας για να ελέγχετε τον σκύλο σας σε περίπτωση που χρειαστεί.
  4. Εμβολιασμοί και υγεία: Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας είναι πλήρως εμβολιασμένος  και απόλυτα υγιής πριν τον πάρετε στη θάλασσα. Αυτό προστατεύει τόσο τον σκύλο σας όσο και άλλα ζώα και ανθρώπους που μπορεί να συναντήσετε.

Μην ξεχνάτε πως η επίσκεψη στη θάλασσα με τον σκύλο σας μπορεί να είναι μια εξαιρετική εμπειρία αν τηρηθούν οι σωστές προφυλάξεις και η νομοθεσία. Ενθαρρύνοντας τον σκύλο σας με υπομονή και θετική διάθεση, διασφαλίζετε ότι θα απολαύσει το νερό χωρίς φόβο. Τηρώντας τους νόμους και φροντίζοντας για την ασφάλεια και την υγεία του σκύλου σας, προστατεύετε τόσο τον ίδιο όσο και το περιβάλλον γύρω σας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ