Δροσερή κρέμα πεπόνι για όλη την οικογένεια


Η κρέμα πεπόνι είναι ένα ελαφρύ και δροσιστικό επιδόρπιο, ιδανικό για το καλοκαίρι. Η γλυκιά γεύση του πεπονιού συνδυάζεται με την κρεμώδη υφή, προσφέροντας μια υπέροχη απόλαυση. Εύκολη στην παρασκευή, αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Υλικά για την κρέμα πεπόνι

  • 2 φλιτζάνια πεπόνι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • Λίγα φύλλα μέντας για γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιήστε τα κομμάτια πεπονιού μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός.
  2. Σε μια κατσαρόλα, βάλτε τον πολτό πεπονιού, τη ζάχαρη και το νερό. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Σε ένα μικρό μπολ, αναμείξτε το κορν φλάουερ με λίγο κρύο νερό μέχρι να διαλυθεί και προσθέστε το στην κατσαρόλα.
  4. Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι το μείγμα να πήξει.
  5. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά.
  6. Μοιράστε την κρέμα σε μπολάκια και αφήστε την να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  7. Σερβίρετε γαρνίροντας με φέτες πεπονιού και φύλλα μέντας.

Απολαύστε την κρέμα πεπόνι και θα μας θυμηθείτε!

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ