Ο μπακαλιάρος είναι ένα εξαιρετικό ψάρι, που συνδυάζεται εύκολα με διάφορα υλικά και δίνει πάντα εξαιρετικά αποτελέσματα. Σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε μια συνταγή με μπακαλιάρο σε σάλτσα ντομάτας και κάπαρη. Αυτό το πιάτο είναι γεμάτο μεσογειακές γεύσεις και αρώματα που θα απογειώσουν τον ουρανίσκο σας.
Υλικά
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου
- 4 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζανιού κάπαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
- 1/2 φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
- 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Οδηγίες
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
- Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την κάπαρη και τις ελιές. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να πήξει λίγο.
- Σβήστε με το λευκό κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέστε τα φιλέτα του μπακαλιάρου στη σάλτσα. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
- Σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε τον μπακαλιάρο να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί καλά.
- Πασπαλίστε με τον φρέσκο μαϊντανό πριν σερβίρετε.
Σερβίρισμα
Σερβίρετε τον μπακαλιάρο με τη σάλτσα ντομάτας και κάπαρη πάνω από ρύζι ή με μια φέτα φρέσκο ψωμί. Μπορείτε επίσης να συνοδεύσετε το πιάτο με μια δροσερή σαλάτα για ένα πλήρες γεύμα.