MyCoast: Ποιες είναι οι περιοχές – «πρωταθλητές» στις αυθαιρεσίες


My Coast: Οι έλεγχοι στις παραλίες και τους γιαλούς της Ελλάδας, που πραγματοποιούνται από μικτά κλιμάκια του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, τις Κτηματικές Υπηρεσίες, την Αστυνομία και τους Δήμους, έχουν εντατικοποιηθεί τον τελευταίο καιρό, με στόχο να διασφαλιστεί η νομιμότητα και η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες.

Μέχρι στιγμής, οι έξι περιοχές της χώρας με τις περισσότερες καταγγελίες είναι οι εξής:

  1. Χαλκιδική: Καταγράφηκαν 1400 καταγγελίες και βεβαιώθηκαν 8 παραβάσεις.
  2. Πρέβεζα: Έγιναν 870 καταγγελίες σε 6 παραλίες, με 3 βεβαιωμένες παραβάσεις.
  3. Ανατολική Αττική: Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 17 παραλίες και 49 επιχειρήσεις, όπου διαπιστώθηκαν 8 παραβάσεις.
  4. Κυκλάδες: Μία βεβαιωμένη παράβαση.
  5. Κέρκυρα: Τρεις παραβάσεις.
  6. Δωδεκάνησα: Εννέα παραβάσεις.

Οι καταγγελίες γίνονται είτε μέσω της εφαρμογής MyCoast είτε τηλεφωνικά στις Κτηματικές Υπηρεσίες. Συνολικά έχουν ελεγχθεί 750 επιχειρήσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω των 800.000 ευρώ. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αρχές σφράγισαν παράνομα κατειλημμένα τμήματα παραλιών και τα επέστρεψαν στους πολίτες. Αυτό συνέβη συγκεκριμένα στη Ρόδο, τον Βόλο, το Μεσολόγγι, την Κέρκυρα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και την Πάργα.

Η κυριότερη παράβαση είναι η κατάληψη χώρου με επιπλέον ομπρέλες και καθίσματα ή άλλες αυθαίρετες κατασκευές χωρίς προηγούμενη σύμβαση παραχώρησης.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν εντατικά, κυρίως στις περιοχές με τις περισσότερες καταγγελίες, καθώς οι πολίτες πλέον γνωρίζουν για την εφαρμογή MyCoast και αντιδρούν όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα στην πρόσβαση στις παραλίες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ