O τυφώνας Γκέμι βύθισε φορτηγό πλοίο ανοικτά της Ταϊβάν και απειλεί πλέον την Κίνα


Ο τυφώνας Γκέμι, που πέρασε από τη βόρεια Ταϊβάν σήμερα, προκάλεσε σημαντικές καταστροφές. Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ εκτεταμένες πλημμύρες και ναυάγιο φορτηγού πλοίου είναι μερικές από τις επιπτώσεις του. Το πλοίο, υπό σημαία Τανζανίας, βυθίστηκε στα ανοικτά της Καοσιούγκ, με εννεαμελές πλήρωμα, και επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η ταχύτητα των ανέμων του τυφώνα έφτασε έως 227 χιλιόμετρα ανά ώρα, και προκάλεσε διακοπές ρεύματος σε περίπου μισό εκατομμύριο νοικοκυριά, τα περισσότερα από τα οποία έχουν πλέον αποκατασταθεί. Γραφεία, σχολεία, και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες παραμένουν κλειστά, με τα περισσότερα τρένα να αναμένεται να επαναλειτουργήσουν μετά τις 15:00 τοπική ώρα. Επίσης, ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν όλες οι πτήσεις εσωτερικού και 185 διεθνείς πτήσεις.

Στην ηπειρωτική Κίνα, αναμένονται καταρρακτώδεις βροχές στην επαρχία Φουτζιάν, με τις αρχές να έχουν απομακρύνει περίπου 150.000 ανθρώπους από τις εστίες τους. Ο τυφώνας είχε ήδη προκαλέσει το θάνατο έξι ανθρώπων στις Φιλιππίνες πριν πλήξει την Ταϊβάν.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ