ΣΑΤΑ: Καταγγέλλει πλαστές κάρτες ταξί και υπερτιμολόγηση – Τι έχει συμβεί


Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αθήνας (ΣΑΤΑ) καταγγέλλει τη χρήση πλαστών ειδικών καρτών από εκατοντάδες οδηγούς ταξί στην Αθήνα και την αδιαφορία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το ζήτημα. Η καταγγελία προήλθε μετά από ένα περιστατικό ξυλοδαρμού ζευγαριού Αυστριακών τουριστών από οδηγό ταξί που προσπάθησε να τους χρεώσει υπερβολικά.

Το ΣΑΤΑ ζητά επανελέγχους των ειδικών καρτών και τη λήψη αυστηρών μέτρων από τις αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση της κατάστασης, επισημαίνοντας ότι η αδιαφορία έχει οδηγήσει σε αύξηση των περιστατικών εξαπάτησης τουριστών. Οι οδηγοί που χρησιμοποιούν πλαστές κάρτες, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΣΑΤΑ, μπορεί να φτάνουν τους 500, και η συνδικαλιστική οργάνωση επισημαίνει την ανάγκη για ψηφιοποίηση και αυστηρό έλεγχο των αδειών.

Το ΣΑΤΑ υποστηρίζει ότι έχει ζητήσει επανειλημμένα την εντατικοποίηση των ελέγχων, ειδικά σε τουριστικά σημεία και στα σημεία εισόδου της πόλης, χωρίς αποτέλεσμα. Τονίζει ότι οι έλεγχοι που γίνονται είναι επιφανειακοί και εισπρακτικού χαρακτήρα, ενώ η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Η συνδικαλιστική οργάνωση αναφέρει ότι έχει ζητήσει εδώ και 2,5 χρόνια την επανεξέταση των καρτών και την έκδοσή τους μέσω του gov.gr, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ουσιαστική ανταπόκριση από την πλευρά των αρμόδιων αρχών.

Το ΣΑΤΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση για αδιαφορία και ζητά την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία του επιβατικού κοινού, αλλιώς θεωρεί ότι εξυπηρετούνται άλλα συμφέροντα που σχετίζονται με το μεταφορικό έργο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ