Το ρυζόγαλο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό που συνδυάζει την απλότητα με τη γεύση. Είναι ένα κρεμώδες επιδόρπιο που μπορεί να καταναλωθεί ζεστό ή κρύο και συχνά φέρνει αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια. Σε αυτή τη συνταγή, προσθέτουμε φράουλες για να δώσουμε μια φρέσκια και φρουτώδη νότα στο κλασικό ρυζόγαλο.
Ρυζόγαλο με φράουλες
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα
- 120 γραμμάρια ρύζι γλασέ
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 βανίλια (ή 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας)
- 200 γραμμάρια φράουλες
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ (προαιρετικά)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
- Βράσιμο του ρυζιού: Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το γάλα να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέστε το ρύζι και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά.
- Μαγείρεμα: Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και αφήστε το ρύζι να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά, για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του γάλακτος.
- Προσθήκη ζάχαρης και βανίλιας: Προσθέστε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Αν θέλετε πιο παχύ ρυζόγαλο, μπορείτε να διαλύσετε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο γάλα και να το προσθέσετε στο μείγμα. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 5-10 λεπτά ακόμα, μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο.
- Ετοιμασία φράουλας: Πλύνετε και κόψτε τις φράουλες σε φέτες. Μπορείτε να τις προσθέσετε ολόκληρες ή να τις πολτοποιήσετε για να δημιουργήσετε μια σάλτσα φράουλας.
- Σερβίρισμα: Μοιράστε το ρυζόγαλο σε μπολ και αφήστε το να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, προσθέστε τις φράουλες από πάνω. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγη σάλτσα φράουλας για περισσότερη γεύση.
- Γαρνίρισμα: Αν θέλετε, γαρνίρετε με φύλλα μέντας για επιπλέον άρωμα και χρώμα.
Απολαύστε το ρυζόγαλο με φράουλες ως ένα δροσιστικό επιδόρπιο που συνδυάζει την παραδοσιακή γεύση με μια φρέσκια νότα!