Τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι


Η τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι είναι μια ιδιαίτερη και νόστιμη παραλλαγή της κλασικής τυρόπιτας που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Το φύλλο κανταΐφι δίνει μια μοναδική, τραγανή υφή που συνδυάζεται υπέροχα με την κρεμώδη γέμιση τυριού. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους αγαπούν τις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις με μια μοντέρνα πινελιά.

Συνταγή για τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι

Υλικά:

  • 500 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 400 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 3 αυγά
  • 250 ml γάλα
  • 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία του φύλλου:
    • Ξετυλίξτε το φύλλο κανταΐφι και αφρατέψτε το με τα δάχτυλά σας για να μην είναι συμπιεσμένο.
  2. Προετοιμασία της γέμισης:
    • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε τη φέτα, το ανθότυρο, τη γραβιέρα και τα αυγά.
    • Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη γέμιση.
    • Ρυθμίστε το αλάτι και το πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  3. Συναρμολόγηση:
    • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
    • Βουτυρώστε ένα ταψί και στρώστε το μισό φύλλο κανταΐφι στον πάτο, πιέζοντάς το ελαφρά.
    • Απλώστε τη γέμιση πάνω από το φύλλο κανταΐφι.
    • Καλύψτε με το υπόλοιπο φύλλο κανταΐφι, πιέζοντας ελαφρά.
    • Περιχύστε το λιωμένο βούτυρο πάνω από την τυρόπιτα, διασφαλίζοντας ότι καλύπτει ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια.
  4. Ψήσιμο:
    • Ψήστε την τυρόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι να γίνει χρυσή και τραγανή.
    • Αφήστε την να κρυώσει για λίγο πριν την κόψετε και σερβίρετε.

Σερβίρετε την τυρόπιτα ζεστή, γαρνιρισμένη με φρέσκο μαϊντανό αν θέλετε. Απολαύστε την ως κυρίως πιάτο ή ορεκτικό. Καλή σας όρεξη!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ