Σοκ και αγανάκτηση στο Σουδάν: Γυναίκες εκπορνεύονται για λίγο φαγητό


Οι μαρτυρίες από το Σουδάν που δημοσιεύει η Guardian προκαλούν σοκ και αγανάκτηση, αποκαλύπτοντας την τρομακτική πραγματικότητα που βιώνουν πολλές γυναίκες στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο πόλη του Omdurman. Οι γυναίκες αυτές αναγκάζονται να κάνουν σεξ με στρατιώτες για να αποκτήσουν λίγο φαγητό για τις ίδιες και τις οικογένειές τους, σε μια ακραία πράξη επιβίωσης σε έναν κατεστραμμένο τόπο.

Πάνω από 20 γυναίκες αναφέρουν ότι η σεξουαλική επαφή με στρατιώτες ήταν ο μόνος τρόπος να έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα ή αγαθά, που θα μπορούσαν να πουλήσουν για να συγκεντρώσουν χρήματα. Οι επιθέσεις γίνονται κυρίως στην περιοχή των εργοστασίων της πόλης, όπου διατίθενται τα περισσότερα τρόφιμα.

Η κατάσταση στο Σουδάν είναι τραγική, με τον πόλεμο να έχει αφήσει πίσω του δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και να έχει εκτοπίσει πάνω από 10 εκατομμύρια ανθρώπους. Περίπου 26 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν υψηλά επίπεδα «οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας», σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Η διεθνής βοήθεια είναι ανεπαρκής, και οι γυναίκες δεν έχουν δει καμία υποστήριξη να φτάνει στις γειτονιές τους. Αντίθετα, οι στρατιώτες εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να επιβάλουν τη βούλησή τους στις απελπισμένες γυναίκες.

Η κατάσταση αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη για άμεση διεθνή παρέμβαση και βοήθεια στο Σουδάν, καθώς και για την προστασία των γυναικών που βρίσκονται σε τόσο απελπιστικές συνθήκες.

 

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ