Τορτίγια με κοτόπουλο και λαχανικά


Οι τορτίγιες είναι μια ευέλικτη βάση για πολλά πιάτα, προσφέροντας αμέτρητες δυνατότητες για δημιουργία γευμάτων που είναι ταυτόχρονα γευστικά και θρεπτικά. Σε αυτή τη συνταγή, θα δημιουργήσουμε ένα πιάτο με τορτίγια που μπορεί να σερβιριστεί ως κύριο γεύμα, γεμάτο με πρωτεΐνη, λαχανικά και νόστιμες σάλτσες. Ετοιμαστείτε να απολαύσετε ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια.

Τορτίγια με κοτόπουλο και λαχανικά

Υλικά:

  • 4 τορτίγιες μεγάλες
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας ή σάλτσα σαλάτας
  • 1/2 φλιτζάνι ξινή κρέμα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • Φρέσκος κόλιανδρος για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία του κοτόπουλου: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα φιλέτα κοτόπουλου και μαγειρέψτε τα για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν πλήρως. Απομακρύνετε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς, στη συνέχεια κόψτε το σε λεπτές λωρίδες.
  2. Μαγείρεμα λαχανικών: Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε τις πιπεριές και το κόκκινο κρεμμύδι. Σοτάρετε τα λαχανικά για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.
  3. Συναρμολόγηση της τορτίγιας: Ζεστάνετε τις τορτίγιες σε ένα καθαρό τηγάνι για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια, τοποθετήστε μια τορτίγια σε ένα πιάτο. Προσθέστε μια στρώση σάλτσας ντομάτας ή σάλτσας σαλάτας, ακολουθούμενη από τις λωρίδες κοτόπουλου, τα σοταρισμένα λαχανικά, το αβοκάντο και το τριμμένο τυρί τσένταρ.
  4. Σερβίρισμα: Διπλώστε την τορτίγια στη μέση και προσθέστε μια κουταλιά ξινή κρέμα από πάνω. Γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρετε αμέσως.

Καλή σας απόλαυση!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ