Η μαγεία ενός εκλεκτού γλυκού κρύβεται τόσο στη γεύση όσο και στην παρουσίαση. Ένα γλυκό που καταφέρνει να κερδίσει τις εντυπώσεις από την πρώτη ματιά και να κατακτήσει τις αισθήσεις από την πρώτη μπουκιά, είναι η σοκολατένια τάρτα με φράουλες. Ιδανική για ιδιαίτερες περιστάσεις ή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, αυτή η συνταγή συνδυάζει τη βαθιά γεύση της σοκολάτας με την φρεσκάδα της φράουλας, προσφέροντας ένα αποτέλεσμα που δύσκολα ξεχνιέται.
Σοκολατένια τάρτα με φράουλες
Υλικά
Για τη βάση:
- 200 γρ. μπισκότα digestive
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την γκανάς:
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
Για τη γέμιση:
- 250 γρ. φράουλες
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Προετοιμασία της βάσης:
- Σπάστε τα μπισκότα σε ψίχουλα χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή τροφίμων ή βάζοντάς τα σε μια σακούλα και χτυπώντας τα με έναν πλάστη.
- Ανακατέψτε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Πιέστε το μείγμα μπισκότων στη βάση μιας φόρμας τάρτας με αποσπώμενο πάτο. Βάλτε την στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Προετοιμασία της γκανάς:
- Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα μέχρι να αρχίσει να βράζει.
- Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια.
- Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Συναρμολόγηση της τάρτας:
- Βγάλτε τη βάση από το ψυγείο και ρίξτε την γκανάς πάνω στη βάση.
- Απλώστε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και αφήστε την τάρτα να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Προετοιμασία των βατόμουρων:
- Ανακατέψτε τις φράουλες με τη ζάχαρη άχνη και αφήστε τα να μαριναριστούν για 10 λεπτά.
- Διακόσμηση και σερβίρισμα:
- Τοποθετήστε τις φράουλες πάνω από την γκανάς πριν σερβίρετε.
- Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε φύλλα μέντας για διακόσμηση.
Απολαύστε την υπέροχη αυτή σοκολατένια τάρτα με φράουλες με μια καλή παρέα ή απλά ως ένα ιδιαίτερο γλυκό απόλαυσης για τον εαυτό σας.