Σπιτικό παγωτό φιστίκι στο άψε σβήσε


Το παγωτό φιστίκι είναι μια από τις πιο εκλεπτυσμένες και αγαπημένες γεύσεις για το καλοκαίρι, με την πλούσια και κρεμώδη υφή του να κερδίζει κάθε γευσιγνώστη. Στην παρακάτω συνταγή, θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το απολαυστικό παγωτό στο σπίτι, χρησιμοποιώντας φρέσκα υλικά και λίγη υπομονή.

Συνταγή για παγωτό φιστίκι

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι φιστίκια (ανάλατα και ξεφλουδισμένα)
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία φιστικιών:
    • Αλέστε τα φιστίκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια λεπτή πάστα. Αν θέλετε, μπορείτε να κρατήσετε μερικά φιστίκια ψιλοκομμένα για γαρνιτούρα.
  2. Ανάμειξη υλικών:
    • Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ζεστάνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
    • Προσθέστε την πάστα φιστικιού και το εκχύλισμα βανίλιας. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές.
    • Αν χρησιμοποιείτε χρώμα ζαχαροπλαστικής, προσθέστε μερικές σταγόνες μέχρι να επιτύχετε την επιθυμητή απόχρωση.
  3. Ψύξη μείγματος:
    • Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
    • Καλύψτε το μείγμα με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να παγώσει καλά.
  4. Παρασκευή παγωτού:
    • Μεταφέρετε το κρύο μείγμα στην παγωτομηχανή σας και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για την παραγωγή παγωτού.
  5. Πάγωμα:
    • Όταν το παγωτό είναι έτοιμο, μεταφέρετέ το σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρετε.
  6. Σερβίρισμα:
    • Σερβίρετε το παγωτό φιστίκι σε μπολ ή χωνάκια, προσθέτοντας ψιλοκομμένα φιστίκια ή σοκολατένια κομμάτια για έξτρα γεύση.

Απολαύστε αυτό το απολαυστικό και δροσιστικό παγωτό φιστίκι με τους αγαπημένους σας!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ