Η πτώση των πωλήσεων αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων επηρεάζει την παραγωγή


Οι αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στην ανάπτυξη και κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων βρίσκονται αντιμέτωπες με την ανάγκη να αναθεωρήσουν τις στρατηγικές τους, μετά από την πτώση των πωλήσεων των οχημάτων μηδενικών ρύπων. Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, αναγκάζοντας τις εταιρείες να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις.

Volkswagen: Πιθανό το Κλείσιμο Εργοστασίου της Audi στις Βρυξέλλες

Η Volkswagen, μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη, προειδοποίησε ότι μπορεί να κλείσει το εργοστάσιο συναρμολόγησης της μάρκας Audi στις Βρυξέλλες λόγω της απότομης πτώσης της ζήτησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα υψηλής τεχνολογίας. Αυτή η εξέλιξη έρχεται ως συνέπεια των χαμηλότερων από τις αναμενόμενες πωλήσεων των ηλεκτρικών οχημάτων, γεγονός που προκάλεσε ισχυρό οικονομικό πλήγμα στον όμιλο.

Η VW ανέφερε ότι το κόστος εύρεσης εναλλακτικής χρήσης για το εργοστάσιο των Βρυξελλών ή το κλείσιμό του, καθώς και άλλες απρογραμμάτιστες δαπάνες, θα έχουν αντίκτυπο συνολικά έως και 2,6 δισεκ. ευρώ στον οικονομικό της προϋπολογισμό για το 2024.

Mercedes-Benz: Επιβράδυνση Σχεδίων για Εργοστάσια Μπαταριών

Η Mercedes-Benz, άλλη μια κορυφαία γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, ανακοίνωσε ότι θα επιβραδύνει τα σχέδια για την ανάπτυξη εργοστασίων μπαταριών που προορίζονται για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, λόγω της χαμηλότερης ζήτησης για τα EV. Η απόφαση αυτή αναγκάζει την εταιρεία να αναθεωρήσει την πρόβλεψή της ότι το 50% των πωλήσεων της θα είναι είτε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα είτε plug-in υβριδικά έως το 2025.

Η Mercedes-Benz είχε ανακοινώσει το 2022 ότι θα χρειαζόταν περισσότερες από 200 gWh χωρητικότητας μπαταρίας μέχρι το τέλος της δεκαετίας και σχεδίαζε να κατασκευάσει οκτώ εργοστάσια κυψελών παγκοσμίως με συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων στην Ευρώπη. Ωστόσο, η χαμηλότερη ζήτηση για EV ανάγκασε την εταιρεία να αναθεωρήσει τα προγράμματά της, αναμένοντας να δει αν η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα θα αυξηθεί πριν αυξήσει την παραγωγή μπαταριών.

Επιπτώσεις στις Στρατηγικές Επενδύσεις

Οι επενδύσεις εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ στην ανάπτυξη αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων και στην εξέλιξη της ηλεκτρικής κινητικότητας δεν απέδωσαν τις αναμενόμενες αποδόσεις. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η VW και η Mercedes-Benz, υποχρεώνονται να αναθεωρήσουν τους στόχους και τα επενδυτικά τους σχέδια, προσαρμόζοντας την παραγωγή τους στις πραγματικές συνθήκες της αγοράς.

Η εξέλιξη αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη για ευελιξία και προσαρμοστικότητα στις στρατηγικές επενδύσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς και την αναγκαιότητα παρακολούθησης των τάσεων της αγοράς και προσαρμογής στις απαιτήσεις των καταναλωτών.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ