Μελβούρνη: Εκρήξεις και τοξικά αέρια από πυρκαγιά σε εργοστάσιο χημικών


Μελβούρνη: Την Τετάρτη το πρωί, μια από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές των τελευταίων δεκαετιών ξέσπασε στα δυτικά, σε εργοστάσιο επεξεργασίας χημικών. Η πυρκαγιά συνοδεύτηκε από ισχυρή έκρηξη, που προκλήθηκε από ανάφλεξη αποθηκευμένων χημικών, με αποτέλεσμα να εκτιναχθούν συντρίμμια σε μεγάλη απόσταση και να ξεσπάσουν μικρότερης έντασης εκρήξεις​​.

Περισσότεροι από 180 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν άμεσα, ενώ δόθηκε ειδική βαρύτητα στην αντιμετώπιση των φλεγόμενων χημικών, που απελευθέρωναν τοξικές ουσίες στην ατμόσφαιρα. Εκδόθηκαν προειδοποιήσεις από την Πολιτική Προστασία της Βικτόρια προς τους κατοίκους των γειτονικών περιοχών, προτρέποντάς τους να κλείσουν τα παράθυρα και να αποφύγουν μετακινήσεις, ειδικά όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες​​.

Η αναπληρωτής κομισάριος της πυροσβεστικής, Μισέλ Κόουλινγκ, ανέφερε ότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο τέσσερις ώρες μετά την εκδήλωσή της, αλλά οι προσπάθειες κατάσβεσης των φλεγόμενων εστιών με τα αποθηκευμένα χημικά θα διαρκέσουν ενδεχομένως ημέρες​​. Στην πυρκαγιά έχασε τη ζωή του ένας εργαζόμενος, ενώ δεν αναφέρθηκαν άλλοι τραυματισμοί​​.

Οι τοπικές αρχές έχουν αναπτύξει συστήματα παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα και συνεργάζονται με την υπηρεσία υδάτων της Μελβούρνης για την αποτροπή περιβαλλοντικών επιπτώσεων​​.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ