Άδωνις Γεωργιάδης: Σε 24 ώρες θα λειτουργήσει ξανά το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο


Σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουλίου, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφτηκε το Καραμανδάνειο νοσοκομείο στην Πάτρα, λίγες ώρες μετά από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο νοσοκομείο. Ο υπουργός εξέφρασε δημόσια την ευγνωμοσύνη του προς τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Καρβέλη, τη διοικήτρια του νοσοκομείου και το προσωπικό για την άμεση και αποτελεσματική τους αντίδραση.

«Θέλω να εκφράσω δημόσια την ευγνωμοσύνη μου στον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τον κ. Καρβέλη, αλλά και στη διοικήτρια του νοσοκομείου και στο προσωπικό. Όλοι συνέβαλαν για να γίνει το χθεσινό μικρό θαύμα», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η έγκαιρη απόφαση για προληπτική εκκένωση του νοσοκομείου αποδείχθηκε καθοριστική. «Εκκενώθηκε το νοσοκομείο με δική μας απόφαση πολύ νωρίς προληπτικά. Αν είχε φτάσει η φωτιά και μετά κάναμε εκκένωση, θα μπορούσαν να είχαν συμβεί πολλά δύσκολα περιστατικά με τα μικρά παιδιά εδώ λόγω των καπνών. Όταν η φωτιά έφτασε εδώ, το νοσοκομείο δεν είχε πλέον ασθενείς, το προσωπικό είχε φροντίσει να απομακρύνει οτιδήποτε εύφλεκτο», τόνισε ο υπουργός.



Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε τη σημασία του νέου συστήματος πυρασφάλειας που είχε εγκατασταθεί πρόσφατα στο νοσοκομείο, το οποίο συνέβαλε στην επιτυχή αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. «Η ποιότητα του αέρα είναι μία σημαντική ανησυχία, αλλά γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστεί ότι η ατμόσφαιρα θα είναι καθαρή και ασφαλής για την επιστροφή των ασθενών», σημείωσε.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις πρόσφατες εργασίες ανακαίνισης του νοσοκομείου, οι οποίες περιλάμβαναν την εγκατάσταση σωλήνων νερού που συνέβαλαν στην έγκαιρη κατάσβεση της φωτιάς. «Θα μπορούσε αυτή η φωτιά να κάψει όλο το νοσοκομείο», πρόσθεσε, επισημαίνοντας την κρισιμότητα των μέτρων πυρασφάλειας.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι το Καραμανδάνειο νοσοκομείο θα λειτουργήσει ξανά από αύριο, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού.

Μάλιστα, πρόσθεσε: «Οι ζημιές είναι μικρές. Θα είμαστε έτοιμοι σε 24 ώρες να λειτουργήσει και πάλι το Καραμανδάνειο. Πριν κάποιων υλικών ζημιών η κατάσταση είναι καλή. Ήταν μια δύσκολη στιγμή, Ευχαριστώ την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία. Η φωτιά θα μπορούσε να κάψει το νοσοκομείο. Το σύστημα λειτούργησε υποδειγματικά. Οι ανάγκες σήμερα θα καλυφθούν από τα γειτονικά νοσοκομεία. Πρέπει να βγουν οι καπνοί μέσα από το νοσοκομείο. Έχει ελεγχθεί το νερό και είναι όλα καλά».

Πάντως, με απόφαση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, είχε ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία του «Καραμανδανείου» Νοσοκομείου Παίδων στην Πάτρα.

Η απόφαση πάρθηκε κατά την διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, λόγω των προβλημάτων από την φωτιά στην περιοχή Γηροκομειού.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ