Το 1933, ένα γαλλικό επιστημονικό περιοδικό έγραφε ότι η αϋπνία, από την οποία προσβάλλονται από διάφορες παθήσεις αρκετοί άνθρωποι παγκοσμίως, δεν επιδρά διόλου στην υγεία ή στη λειτουργία του εγκεφάλου.
Στα ιατρικά χρονικά έχουν καταγραφεί αξιοσημείωτες περιπτώσεις ατόμων, οι οποίοι δεν είχαν κοιμηθεί καθόλου για δέκα ή δεκαπέντε χρόνια ή ακόμη και πολύ περισσότερα.
Η Επιστήμη, όμως, αναφέρει μια περίπτωση αϋπνίας εντελώς μοναδική. Επρόκειτο για έναν νομοδιδάσκαλο, ονόματι Αρμάντ Έρμπετ, ο οποίος είχε γνωρίσει την εμπειρία του ύπνου μόνο κατά τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του.
Ο Αρμάντ, στην τρυφερή ηλικία των δύο ετών, είχε υποστεί θλάση του κρανίου έπειτα από κάποιον σοβαρό τραυματισμό. Το τραύμα θεραπεύθηκε εν καιρώ, αλλά από τη στιγμή εκείνη ο ίδιος δεν ξανακοιμήθηκε μέχρι την ηλικία των 72 ετών, οπότε και καταγράφηκε η ασυνήθιστη περίπτωσή του.
Εν τούτοις, ο άνθρωπος αυτός κατόρθωσε να σπουδάσει τη Νομική Επιστήμη και θεωρούνταν ένας από τους μεγαλύτερους νομοδιδάσκαλους των αρχών του 19ου αιώνα.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 02/11/1933