Ριζότο με μανιτάρια και σπανάκι


Αν ψάχνετε για ένα χορτοφαγικό πιάτο γεμάτο γεύση και θρεπτικά συστατικά, το ριζότο με μανιτάρια και σπανάκι είναι η ιδανική επιλογή. Είναι ένα πλούσιο και κρεμώδες πιάτο που συνδυάζει την απαλή γεύση των μανιταριών με τη φρεσκάδα του σπανακιού. Είτε το σερβίρετε ως κύριο πιάτο είτε ως συνοδευτικό, θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα γίνει αγαπημένο στην κουζίνα σας. Ακολουθήστε τη συνταγή για να δημιουργήσετε αυτό το νόστιμο και υγιεινό πιάτο.

Υλικά:

  • 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι Arborio
  • 200 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 200 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι, πλυμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών (ζεστός)
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (ή vegan τυρί)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (ή φυτική μαργαρίνη)
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Φρέσκα φύλλα θυμάρι για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία των Υλικών:
    • Ζεστάνετε τον ζωμό λαχανικών και κρατήστε τον ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια της παρασκευής του ριζότο.
    • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  2. Μαγείρεμα:
    • Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
    • Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν και να απελευθερώσουν τα υγρά τους.
    • Προσθέστε το ρύζι Arborio και ανακατέψτε καλά για να καλυφθεί με το λάδι και το βούτυρο.
    • Ρίξτε το λευκό κρασί (αν χρησιμοποιείτε) και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.
  3. Προσθήκη Ζωμού:
    • Προσθέστε μία κουτάλα ζεστό ζωμό κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς και περιμένοντας να απορροφηθεί πριν προσθέσετε την επόμενη.
    • Συνεχίστε μέχρι το ρύζι να γίνει κρεμώδες και μαλακό (περίπου 18-20 λεπτά).
  4. Τελικές Πινελιές:
    • Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε μέχρι να μαραθεί.
    • Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα.
    • Ρυθμίστε το αλάτι και το πιπέρι κατά βούληση και σερβίρετε αμέσως, γαρνιρισμένο με φρέσκα φύλλα θυμάρι.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ