Στην Κρήτη η Βασίλισαα Σοφία της Ισπανίας με την αδελφή της Ειρήνη [εικόνες]


Η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας και η αδελφή της, Ειρήνη, επισκέφθηκαν το Μουσείο Αρχαίας Ελεύθερνας στην Κρήτη με αφορμή την 8η επέτειο του μουσείου και τα εγκαίνια μιας νέας έκθεσης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η έκθεση, με τίτλο «Πάμπλο Πικάσο – Η χαρά της ζωής», περιλαμβάνει 62 έργα του διάσημου καλλιτέχνη που σχετίζονται με την ελληνική μυθολογία​​​​.

Οι δύο αδελφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου εμφανίστηκαν να φτάνουν στον χώρο με την Βασίλισσα Σοφία να φαίνεται κομψή και χαμογελαστή, ενώ η Ειρήνη ακολουθούσε σε αναπηρικό αμαξίδιο. Η κατάσταση της υγείας της Ειρήνης έχει επιδεινωθεί λόγω μυοσκελετικών προβλημάτων και φημολογείται ότι πάσχει από Αλτσχάιμερ​​.

Το Μουσείο Αρχαίας Ελεύθερνας, το πρώτο αρχαιολογικό μουσείο στην Κρήτη, στεγάζει τα ευρήματα από τις ανασκαφές της αρχαίας πόλης της Ελεύθερνας, η οποία υπήρξε σημαντικό πολιτιστικό κέντρο από την Εποχή του Σιδήρου έως την Πρωτοβυζαντινή περίοδο. Η νέα έκθεση προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να δει κανείς έργα του Πικάσο σε συνδυασμό με την ελληνική μυθολογία, προσθέτοντας ένα σημαντικό πολιτιστικό στοιχείο στην ήδη πλούσια συλλογή του μουσείου​​​​.

Η επίσκεψη των δύο αδελφών έφερε επιπλέον δημοσιότητα και επισκεψιμότητα στο μουσείο, ενισχύοντας τη σημασία του ως πολιτιστικό κέντρο στην Κρήτη.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Greek Royal (@greek_royal)


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ