Τρίκαλα: Εκατοντάδες τριζόνια σπέρνουν τον πανικό – Τι έχει συμβεί


Η πρωτοφανής εμφάνιση τριζονιών στα Τρίκαλα και στα γύρω χωριά έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους. Οι νυχτερινές ώρες με έντονο φωτισμό φαίνεται να προσελκύουν αυτά τα έντομα, τα οποία βρίσκονται σε μεγάλους αριθμούς στους δρόμους, όπου πολλά από αυτά καταλήγουν να πατηθούν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το τοπικό Μέσο trikalaola, οι κάτοικοι δεν θυμούνται να έχουν ξαναδεί τόσα πολλά τριζόνια στην περιοχή. Κάποιοι τα αποκαλούν «κατσαρίδες που πετάνε» και αναφέρουν ότι εισέρχονται εύκολα στα σπίτια μέσω μικρών χαραμάδων στο έδαφος. Αυτή η κατάσταση έχει κάνει τους κατοίκους να φοβούνται να ανοίξουν τα παράθυρα, καθώς τα τριζόνια εισβάλλουν αμέσως στο εσωτερικό των σπιτιών.

Υπάρχει έντονη ανησυχία για τις πιθανές αρρώστιες ή επιδημίες που μπορεί να μεταφέρουν τα τριζόνια, και οι κάτοικοι ζητούν ψεκασμούς στις περιοχές με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση των εντόμων. Οι ενδεικτικές φωτογραφίες και βίντεο που έχουν δημοσιευτεί δείχνουν την κατάσταση στον Πυργετό Τρικάλων και άλλα σημεία μέσα στα Τρίκαλα και τα χωριά του κάμπου, με τα τριζόνια να αποτελούν κυριολεκτικά έναν “χαμό”.

Η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος με ψεκασμούς είναι επιτακτική, καθώς οι κάτοικοι προσπαθούν να προστατεύσουν την υγεία τους και την ποιότητα ζωής στην περιοχή τους.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ