Ο εγχώριος στρατιωτικός εξοπλισμός που έχει αναπτυχθεί από το Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας Chungshan παρουσιάστηκε στην διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού IDEX 2019 στο Αμπού Ντάμπι, με την φιλοδοξία της επέκτασης της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Ευρώπης.
Το ινστιτούτο, το οποίο είναι άμεσος συνεργάτης με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της χώρας ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων ερευνητικών του προγραμμάτων: το Επίγειο Σύστημα Πυραυλικής Αεράμυνας, το οποίο ολοκληρώνεται με σύστημα διοίκησης και ελέγχου, το οποίο βρίσκεται κι αυτό υπό ανάπτυξη.
Το σύστημα φημολογείται ότι είναι εξοπλισμένο με ένα τετραπλό εκτοξευτή για τη χερσαία έκδοση του πύραυλου αέρος-αέρος Tien Chien II, ενώ θα διαθέτει ραντάρ συνεχούς κύματος και ένα αντιπυραυλικό πυροβόλο 40 χλστ.
Το ινστιτούτο θα παρουσιάσει συνολικά 25 συστήματα και υποσυστήματα βασισμένα σε ανάλυση στοιχείων για αυτά που είχαν περισσότερη ζήτηση ή είχαν προσελκύσει τον μεγαλύτερο αριθμό ενδιαφερόμενων στην προηγούμενη έκθεση IDEX 2017.
Ο αντιπλοϊκός πύραυλος Hsiung Feng II και ο υπερηχητικός πυραύλος μεγάλης εμβέλειας Hsiung Feng III θα είναι κι αυτοί μέρος της έκθεσης, αν και δεν θα είναι το κέντρο εστίασης των ταϊβανέζικων προϊόντων.
Το ινστιτούτο, προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας θα πλαισιώνεται στην έκθεση από αντιπροσωπείες σημαντικών εγχώριων αμυντικών βιομηχανιών όπως των ναυπηγείων Lung Teh Shipbuilding Co, της CSBC Corp Taiwan, της Cheng Mao Enterprise Co και της Taiwei Precision Technology Co.
Εκτός από την προώθηση προϊόντων που κατασκευάζει η αμυντική βιομηχανία του έθνους, το ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι συμπεριέλαβε κι ένα φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα στα πλαίσια της φετινής έκθεσής: έναν ειδικό αποτεφρωτήρα που σχεδιάστηκε για την εξουδετέρωση πυρομαχικών μικρού διαμετρήματος, κυρίως για πυρομαχικά που αναλώθηκαν κατά τη διάρκεια της μάχης.
Το συγκεκριμένο σύστημα που περιλαμβάνει έναν περιστροφικό κλίβανο με δύο θαλάμους μπορεί να επεξεργάζεται μέχρι και 20.000 σφαίρες μικρού διαμετρήματος την ημέρα χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που προστατεύει τον χειριστή από επικίνδυνα συστατικά κι αέρια, σύμφωνα με το ινστιτούτο, προσθέτοντας ότι η αμυντική βιομηχανία πρέπει να επικεντρωθεί στην προστασία του περιβάλλοντος.
Δύσκολα πάντως κάποια χώρα θα επιλέξει να αγοράσει αμυντικά προϊόντα από την Ταϊβάν για τους ίδιους λόγους θα επέλεγε πουλήσει σε αυτήν: Τις αντιδράσεις της Κίνας…