Λασίθι: Απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο 32χρονος που σκότωσε τον μπατζανάκη του


Σήμερα το μεσημέρι, ο 32χρονος κατηγορούμενος για τον θάνατο του 36χρονου μπατζανάκη του στο Λασίθι, αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή. Η κατηγορία που τον βαρύνει είναι ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, καθώς το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του εορτασμού του κουρέματος των προβάτων, γνωστού ως κουρές, στο Οροπέδιο Καθαρού.

Το χρονικό στο Λασίθι

Σύμφωνα με τον συνήγορο του 32χρονου, Γιώργο Στειακάκη, το περιστατικό συνέβη υπό συνθήκες έντονης μέθης και κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας αλκοόλ. Ο κατηγορούμενος, κατά τη διάρκεια του γλεντιού, χρησιμοποίησε το όπλο του με σκοπό να πυροβολήσει στον αέρα. Δυστυχώς, το θύμα πέρασε μπροστά του την ίδια στιγμή, με αποτέλεσμα να δεχθεί τη μοιραία σφαίρα.



«Το τραγικό γεγονός έγινε υπό συνθήκες έντονης μέθης με τη χρήση του όπλου. Τη στιγμή που εκείνος πήγε να πυροβολήσει στον αέρα, πέρασε το θύμα από μπροστά του και δέχθηκε τη μοιραία σφαίρα», δήλωσε ο συνήγορος του 32χρονου.

Σχέσεις θύτη και θύματος

Ο 32χρονος και ο 36χρονος είχαν στενές σχέσεις, καθώς εκτός από μπατζανάκηδες, ήταν και καλοί φίλοι. Η τραγική απώλεια του 36χρονου βύθισε στο πένθος τις οικογένειες τους. Ο Γιώργος Στειακάκης ανέφερε ότι οι δύο άνδρες «ήταν σαν αδέρφια, είχαν άριστες σχέσεις», προσθέτοντας ότι το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια των εθίμων των κουρών, όπου καταναλώθηκε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Η αντίδραση του κατηγορούμενου

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον συνήγορο του, ήταν σε κατάσταση σοκ μετά το περιστατικό. Άρχισε να ουρλιάζει και βρισκόταν σε απελπιστική κατάσταση, μη μπορώντας να πιστέψει τι είχε συμβεί. «Ο ίδιος νιώθει θύμα και θύτης. Έκλαιγε στο αστυνομικό τμήμα, ήταν σε απελπιστική κατάσταση. Κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει από την οικογένεια τι έχει γίνει», δήλωσε ο Γιώργος Στειακάκης.

Η κηδεία του θύματος στο Λασίθι

Ο 36χρονος Γιώργος κηδεύτηκε την περασμένη Παρασκευή σε κλίμα βαθιάς οδύνης. Η τραγική απώλεια του νέου άνδρα έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία του Λασιθίου, αφήνοντας πίσω του ένα ανείπωτο κενό στις οικογένειές τους.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ