6 Οκτωβρίου 2024

Γαλλικές εκλογές – Exit Poll: Πρώτο με 200 έδρες το κόμμα της Λεπέν


Πρωτιά της Λεπέν δείχνουν τα πρώτα ανεπίσημα exit poll για τις εκλογές στην Γαλλία – Στην τρίτη θέση η συμμαχία του Μακρόν.

Πρώτο και στον δεύτερο γύρο των εκλογών στη Γαλλία έρχεται το κόμμα της Μαρίν Λεπέν, Εθνική Συσπείρωση, η οποία εκτιμάται ότι θα μπορούσε να συγκεντρώσει 200 έδρες, σύμφωνα με τα exit poll της βελγικής La Libre.

Τα βελγικά ΜΜΕ μετέδωσαν τα πρώτα exit poll αφού για αυτά δεν υπάρχει το εμπάργκο που ισχύει για τα γαλλικά ΜΜΕ που θα μεταδώσουν τις πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα στις 21:00 η ώρα.

Αναλυτικά:

  • Εθνικός Συναγερμός (Μαρίν Λεπέν): 200 έδρες
  • Νέο Λαϊκό Μέτωπο: 170 έδρες
  • Μαζί (Εμανουέλ Μακρόν): 140 έδρες
  • Ρεπουμπλικάνοι και άλλοι δεξιοί βουλευτές: 60 έδρες

Το ποσοστό συμμετοχής στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών έφτασε το 59,71% την Κυριακή στις 5 το απόγευμα, έναντι 59,39% την ίδια ώρα στον πρώτο γύρο, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από τις βουλευτικές εκλογές του 1981 (61,4%), που ακολούθησαν την εκλογή του Φρανσουά Μιτεράν.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα εκλογικά κέντρα στη Γαλλία

Η συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση είναι αρκετά κρίσιμη. Για τον λόγο αυτό, τουλάχιστον 30.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί σε όλη τη Γαλλία εν μέσω ανησυχιών για περιστατικά βίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανίν, δήλωσε ότι 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε υπηρεσία στο Παρίσι και τις γύρω περιοχές, ώστε να διασφαλίσουν ότι «εξτρεμιστές από όλες τις πλευρές» δεν θα εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να προκαλέσουν χάος.

Υπό τον φόβο επεισοδίων, οι περισσότερες πολυτελείς μπουτίκ της λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων και πολλά άλλα καταστήματα ανακοίνωσαν ότι θα έχουν κατεβασμένες τις βιτρίνες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ