Εκβίαζαν με φωτογραφίες την οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ – Ζητούσαν 15 εκατ. ευρώ για να μην τις διαρρεύσουν


Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έναν 52χρονο ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» στην υπόθεση εκβιασμού του Μίκαελ Σουμάχερ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας, ο 52χρονος εργαζόταν παλαιότερά ως φύλακας ασφαλείας της οικογένειας. Στις 19 Ιουνίου είχαν προηγηθεί οι συλλήψεις άλλων δύο υπόπτων, ενός 53χρονου αναφερόμενου ως Γιλμάζ T, και του 30χρονου γιού του.

Οι προαναφερθέντες απειλούσαν την οικογένεια Σουμάχερ, ισχυριζόμενοι πως έχουν στην κατοχή τους ευαίσθητο οπτικό υλικό του Μίκαελ Σουμάχερ από το ατύχημα στο σκι το 2013, το οποίο παραλίγο να αποβεί θανατηφόρο.

Οι απειλές στην οικογένεια

Οι δράστες απαίτησαν 15 εκ. ευρώ από την οικογένεια για να μην διαρρεύσουν τις φωτογραφίες, ενώ υποσχέθηκαν και ένα ποσοστό στον πρώην φύλακα ασφαλείας. Οι ερευνητές που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ανέφεραν ότι οι δύο άνδρες έστειλαν στην οικογένεια αρχεία προσωπικού περιεχομένου ως αποδείξεις για να υποστηρίξουν τις απειλές τους.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από ανώτερο εισαγγελέα στο Βούπερταλ, ο οποίος δήλωσε στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ότι, σύμφωνα με την προκαταρκτική αξιολόγηση των δεδομένων που συλλέχθηκαν από τις έρευνες στο διαμέρισμα των υπόπτων, βρέθηκαν φωτογραφίες που αφορούσαν την ιδιωτική ζωή της οικογένειας Σουμάχερ.

Οι έρευνες των Αρχών

Η υπόθεση εκβιασμού της οικογένειας του Μίκαελ Σουμάχερ ήρθε στην προσοχή των Γερμανών ερευνητών μετά από ενημέρωση των ελβετικών αρχών, καθώς το σπίτι της οικογένειας, όπου ο Σουμάχερ αναρρώνει από το ατύχημα, βρίσκεται στην Ελβετία. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι χωρίς τη λήψη «τεχνικών μέτρων», δεν θα ήταν δυνατός ο εντοπισμός των φερόμενων εκβιαστών στο Βούπερταλ.

Οι Αρχές ερεύνησαν διεξοδικά οκτώ ακίνητα, συμπεριλαμβανομένων των κύριων κατοικιών των δύο ανδρών, και κατάσχεσαν αρκετές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων. Αν καταδικαστούν, οι ύποπτοι αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και πέντε έτη, όπως ανέφεραν οι εισαγγελείς.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ