Νάντια Γιαννακοπούλου: «Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται restart»


«Πρέπει την επόμενη μέρα να είμαστε όλοι μαζί στην πρώτη γραμμή όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών», ανέφερε η Νάντια Γιαννακοπούλου 

Επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη εξαπέλυσε, μιλώντας στον ραδιόφωνο «Αθήνα 9,84», η βουλευτής και υποψήφια στις εσωκομματικές εκλογές, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Χαρακτηριστικά, η Νάντια Γιαννακοπούλου τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται restart και πρέπει την επόμενη μέρα να είμαστε όλοι μαζί στην πρώτη γραμμή όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών. Να βοηθήσουμε όλοι ώστε το ΠΑΣΟΚ να γίνει το επόμενο κόμμα που θα κυβερνήσει τη χώρα, που θα φέρει την πραγματική αλλαγή και θα βελτιώσει την ζωή των πολιτών και όχι να είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας».

«Δεν μπορεί να υπάρχει μια πολύ κλειστή ηγετική ομάδα η οποία περιλαμβάνει μόνο την ηγεσία και τους πολύ κοντινούς της και να μη συνδιαλέγεται με τα Όργανα και με όλους τους βουλευτές. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να συμβαίνει αυτό», ανέφερε, κάνοντας παράλληλα λόγο για ”κυβιστήσεις” και για ”θολές θέσεις” σε μια σειρά ζητημάτων όπως στο νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο ή για τα Μη κρατικά-Μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια, όπου- όπως είπε- ο πρόεδρος του κόμματος άλλαζε διαρκώς στάση.

«Υπήρξε μια σειρά λαθών, ιδίως μετά τον Ιανουάριο, με τρία νομοσχέδια που ήρθαν στη Βουλή και για τα οποία ήμουν η μόνη που διαφώνησα. Έγιναν καίρια λάθη τα οποία μας οδήγησαν στο να χάσουμε μια ιστορική ευκαιρία, γιατί ήταν απολύτως εφικτό να αναδειχτεί το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα στις Ευρωεκλογές», πρόσθεσε.

Η ίδια, πάντως, δήλωσε αποφασισμένη να δώσει τη μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά «θα διεκδικήσω την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, θα μείνω μέχρι τέλους».

«Χτυπούσα διαρκώς καμπανάκια»

«Δεν μάσημα ποτέ τα λόγια μου. Χτυπούσα διαρκώς καμπανάκια για θέσεις, προτάσεις και πρακτικές όσον αφορά στη λειτουργία του κόμματος, στη στάση μας και στις θέσεις μας απέναντι σε μια σειρά από πολύ σημαντικά νομοσχέδια αλλά και ως προς τη θεσμική λειτουργία του κόμματος. Πρόκειται για ζητήματα τα οποία είχα θέσει πολλές φορές στις συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με επιστολές μου προς τον πρόεδρο. Τα γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Ανδρουλάκης», συνέχισε και πρόσθεσε:

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε μια θολή στάση απέναντι στο άρθρο 16. Υπήρξε υπαναχώρηση από την καταστατική θέση του ΠΑΣΟΚ για τα Μη Κρατικά- Μη Κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια που ήταν υπέρ καθώς και διαρκείς κυβιστήσεις και αλλαγές στη στάση μας. Αρχικά, ο κ. Ανδρουλάκης είχε πει ότι δεν θα μπει εμπόδιο στη λειτουργία τους. Μετά είπαμε ότι είμαστε υπέρ, αλλά θέλουμε ένα ασαφές σκανδιναβικό μοντέλο το οποίο ωστόσο, κανείς δεν ήξερε τι είναι Στη συνέχεια, βγήκε και είπε ναι, είμαστε υπέρ, αλλά να γίνει μετά την αναθεώρηση του άρθρου 16. Και μετά, έγινε και τέταρτη κυβίστηση, με τον κ. Ανδρουλάκη να υποστηρίζει ότι τελικά δεν ξέρουμε και αν θα ψηφίσουμε την αναθεώρηση του άρθρου 16. Αυτά είναι πάρα πολύ σοβαρά ζητήματα στα οποία η θέση μας ήταν θολή».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ