Νέα έκρηξη ηφαιστείων στην Ιταλία: Κλειστό το Αεροδρόμιο της Κατάνια


Ιταλία: Δραματικές εξελίξεις σημειώνονται στη Σικελία, καθώς τα ηφαίστεια Αίτνα και Στρόμπολι έχουν εκτοξεύσει μεγάλες ποσότητες τέφρας και λάβας, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα και ανησυχίες για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών. Η Αίτνα, ένα από τα πιο δραστήρια ηφαίστεια στον κόσμο, έχει παρουσιάσει έντονη δραστηριότητα τις τελευταίες ημέρες, φωτίζοντας τον ουρανό κοντά στην πόλη της Κατάνια.

Κόκκινη προειδοποίηση για το Στρόμπολι

Ταυτόχρονα, το ηφαίστειο Στρόμπολι, στα ανοικτά των βόρειων ακτών της Σικελίας, εκλύει λάβα η οποία ξεχύνεται στη θάλασσα. Η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας εξέδωσε την ανώτατη, «κόκκινη», προειδοποίηση για το Στρόμπολι, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει. Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νέλο Μουσουμέτσι δήλωσε ότι το Στρόμπολι είναι «υπό παρακολούθηση», προσθέτοντας ότι οι αρχές έχουν έτοιμα σχέδια εκκένωσης για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Προληπτικά μέτρα και καθαρισμός στην Κατάνια

Γύρω από την Κατάνια, στις ανατολικές ακτές της Σικελίας, οι κάτοικοι και οι αρχές καταβάλλουν προσπάθειες για να καθαρίσουν την πόλη, καθώς δρόμοι και αυτοκίνητα έχουν καλυφθεί με μαύρη ηφαιστειακή τέφρα. Το γειτονικό αεροδρόμιο της Κατάνια ήταν κλειστό, με τις αρχές να ανακοινώνουν ότι ο διάδρομος προσγείωσης/απογείωσης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί λόγω της ηφαιστειακής τέφρας. Οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις αναστέλλονται, με την λειτουργία να αναμένεται να αποκατασταθεί στις 15:00.

Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει επίσης αυξήσει τον αριθμό των πυροσβεστών στο νησί για να αντιμετωπίσει πιθανές έκτακτες ανάγκες.

Συνεχής παρακολούθηση και ενημέρωση

Οι αρχές παρακολουθούν στενά την κατάσταση, με την ελπίδα ότι η δραστηριότητα των ηφαιστείων θα μειωθεί σύντομα. Ωστόσο, είναι έτοιμες να λάβουν περαιτέρω μέτρα για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας, αν χρειαστεί. Οι κάτοικοι καλούνται να παραμείνουν ενημερωμένοι μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών για την ασφάλειά τους.

Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και οι αρχές συνεχίζουν να εργάζονται για να διασφαλίσουν την ασφάλεια όλων των πολιτών και των επισκεπτών στη Σικελία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ