Συγνώμη Σούνακ στους Βρετανούς μετά την ήττα του – Υπέβαλε παραίτηση ως πρωθυπουργός


Ο Ρίσι Σούνακ παραιτήθηκε από την ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία της Βρετανίας μετά την ήττα του κόμματός του στις πρόσφατες εκλογές. Η δήλωση της παραίτησής του έγινε έξω από το νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, όπου ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την ήττα και ζήτησε συγγνώμη από τους Βρετανούς και τους βουλευτές του κόμματός του.

Ο Σούνακ εξέφρασε την υπερηφάνεια του για τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του, όπως η ανάκαμψη της οικονομίας και η μείωση του πληθωρισμού στο 2,3%, σημειώνοντας ότι η σταθερότητα της οικονομίας ήταν το κύριο μέλημά του κατά τη διάρκεια της θητείας του. Αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που πέρασε η χώρα, όπως η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να προστατεύσει τον βρετανικό λαό​​​​.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον διάδοχό του, Σερ Κιρ Στάρμερ, και αναγνώρισε την αξιοπρέπεια και την αφοσίωση του Στάρμερ στις δημόσιες υποθέσεις. Ο Σούνακ υπογράμμισε την ανάγκη για μια σαφή και τολμηρή ηγεσία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα, όπως οι απειλές από τη Ρωσία, την Κίνα και την τρομοκρατία​​​​.

Με την αποχώρησή του, ο Σούνακ ευχαρίστησε τη σύζυγό του και τις κόρες του για τις θυσίες τους και τόνισε ότι η Βρετανία παραμένει η καλύτερη χώρα στον κόσμο χάρη στους ανθρώπους της​​.



 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ