Ψυχικό: Σήμερα η κηδεία του Παναγιώτη Στάθη – Πού βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών


Η κηδεία του 54χρονου Παναγιώτη Στάθη, που δολοφονήθηκε στο Ψυχικό, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Χαλάνδρι. Ο θάνατος του τοπογράφου έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο ενώ οι έρευνες των Αρχών για την εξιχνίαση της δολοφονίας συνεχίζονται εντατικά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο δολοφόνος έδρασε μόνος του, χωρίς ομάδα υποστήριξης. Η βαλλιστική εξέταση έδειξε ότι χρησιμοποιήθηκαν δύο όπλα, γεγονός που αιφνιδίασε τους αστυνομικούς. Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας δήλωσε ότι αυτό υποδηλώνει είτε έναν εξαιρετικά ικανό εκτελεστή είτε έναν μοναχικό δράστη με αποφασιστικότητα.

Έρευνες στη Μύκονο

Οι Αρχές έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους στη Μύκονο, όπου ο Παναγιώτης Στάθης είχε σημαντική επαγγελματική δραστηριότητα. Οι αστυνομικοί αναζητούν τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας, ενώ η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος εξετάζει τα περιουσιακά στοιχεία του θύματος και των συγγενών του. Στόχος είναι να βρεθούν στοιχεία που θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Η επαγγελματική δραστηριότητα του θύματος

Ο Παναγιώτης Στάθης είχε το 80% των επαγγελματικών δραστηριοτήτων του στη Μύκονο, όπου αναλάμβανε έργα του δήμου και του κράτους, καθώς και τη χαρτογράφηση του αιγιαλού. Οι Αρχές εξετάζουν εάν οι επαγγελματικές του δραστηριότητες είχαν ενοχλήσει τα συμφέροντα κάποιου ανταγωνιστή.

Δηλώσεις της οικογένειας

Η οικογένεια του Παναγιώτη Στάθη εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία καταγγέλλει ως ψευδείς τις φήμες που κυκλοφορούν για τις επιχειρηματικές σχέσεις και τα οικονομικά του θύματος. «Η επαγγελματική και κοινωνική ζωή του δολοφονηθέντος συζύγου και πατέρα μας υπήρξε απολύτως σύννομη και άμεμπτη», τονίζουν οι συγγενείς, προσθέτοντας ότι θα κινηθούν νομικά εναντίον όσων σπιλώνουν τη μνήμη του.



Ιατροδικαστικά ευρήματα

Η ιατροδικαστική εξέταση αποκάλυψε ότι ο Παναγιώτης Στάθης δέχθηκε 35 με 40 διαμπερή τραύματα στο κεφάλι και το σώμα, ενώ μία σφαίρα τον βρήκε στο πόδι. Οι σφαίρες προέρχονταν από δύο διαφορετικά εννιάρια πιστόλια, τα οποία ήταν «καθαρά» και δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.



Καταθέσεις και στοιχεία

Η Αστυνομία έχει συλλέξει καταθέσεις από επιχειρηματίες με τους οποίους συνεργαζόταν το θύμα στη Μύκονο, ενώ έχουν βρεθεί και κατασχεθεί ηλεκτρονικές συσκευές από το σπίτι και το αυτοκίνητό του για ανάλυση. Οι ερευνητές εξετάζουν επίσης οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν τις κινήσεις του δολοφόνου.

Η υπόθεση της δολοφονίας του Παναγιώτη Στάθη παραμένει ανοιχτή, με τις Αρχές να συνεχίζουν τις έρευνες για την εξιχνίαση του εγκλήματος. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στον εντοπισμό του ηθικού αυτουργού και του εκτελεστή, ενώ η οικογένεια του θύματος ζητά δικαιοσύνη και αποκατάσταση της μνήμης του.




Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ